Blikopzeewolde.nl- Mariette Oosterhoff woonde tot voor kort met haar man in Voorthuizen en verhuisde naar Zeewolde. Waarom koos ze voor ons mooie dorp? En hoe burgert een nieuweling hier in? en dan start ze ook nog eens haar eigen bedrijf. In een aantal columns beschrijft ze haar avonturen. ‘Als ik Almere inrijd wijst Google maps mij de weg naar de Kamer van Koophandel. Wanneer de gebouwen hoger worden en de wegen ingewikkelder krijg ik het warm en voel ik me opeens dat meisje uit de polder. Het scherm van mijn mobiel laat zien dat ik er bijna ben en toch moet ik de ander kant op. Gestrest sla ik de hospitaalgarage in en dat was best een goede keuze. Ik vervolg de route lopend en via het gemeentehuis van Almere vind ik de Kamer van Koophandel.

Ik probeer de stress van me af te laten glijden, en meld me zo waardig mogelijk bij de balie. Ik word opgehaald door een jonge vrouw. Samen nemen we het registratieformulier door dat ik online al had ingevuld. Ik zet mijn handtekening, betaal en dan loop ik stralend van trots met mijn KvK-mapje onder de arm als een pasgeboren ondernemer Almere-Centrum in.Om het te vieren trakteer ik mezelf op een kop koffie met een koek en overpeins hoe ik eind november de spreuk ‘Don’t be afraid of being a beginner’ las. Het was in de week dat ik ook mijn ontslag indiende. De veiligheid van een vaste baan verlaten waar je gewaardeerd bent is een enorme stap, maar ik voelde me eindelijk vrij genoeg om het te gaan proberen.

Ik hou van schrijven, mooie verhalen en van mensen met een passie en missie. Ik vind het leuk woorden te geven aan projecten of producten zodat ook anderen enthousiast worden. De laatste jaren vond ik niet veel werkvreugde meer aan mijn huidige baan en had ik echt zin om wat ik al jaren voor een organisatie deed nu als zelfstandige voor anderen voort te zetten. Dus de afgelopen weken zitten we netjes om 7 uur aan het ontbijt, ik zwaai mijn man uit en vertrek naar mijn thuiskantoor.  Geen drempels, stoplichten, files en snelwegen meer voor mij. Pauzes vul ik met wandelingen langs haven en dijk. Het ondernemerschap is nog heel pril. Ik verdiep mij in logo’s, huisstijl en websites. En ik leg contacten en stel mij voor aan potentiële klanten.

Met nieuwe interesse lees ik over bijeenkomsten van Zeewoldse ondernemers. Als ik een hapje eet bij Parola en de baas-zelf mij vertelt over hoe de prijzen stijgen, schrijf ik in gedachten al zijn artikel over hoe goed het toeven is daar en waarom Zeewoldenaren daar zeker heen moeten gaan voor een heerlijk broodje kebab tegen een prima prijs. Ik vertel hem over mijn bedrijf en hij zegt dat het zeker tijd wordt voor een artikel. Ik beloof hem mijn visitekaartje te geven, zo gauw die gedrukt is.

Ja, wees nooit bang een beginner te zijn. Je leert snel, theorie wordt praktijk. Zoals kosten noteren en bonnetjes bewaren. Bijvoorbeeld het bonnetje van de Oude Bieb toen we afgelopen vrijdag mijn eerst opdracht vierden met koffie en vlaai.

Zoek je hulp bij de communicatie van je bedrijf of organisatie? Neem gerust contact op met mariette@oosterhofftextevent.nl.