Blikopzeewolde.nl- Mariette Oosterhoff woont met haar man in Voorthuizen en maakt zich op om te verhuizen naar Zeewolde. Waarom kiest ze voor ons mooie dorp? En hoe burgert een nieuweling hier in? In een aantal columns beschrijft ze haar avonturen. In deze bijdrage schrijft ze over inrichten.

Al snel na onze beslissing om te verhuizing ontdekte ik Pinterest en begon het grote scrollen. Natuurlijk is het leuk om na te denken over de inrichting van ons nieuwe huis in Zeewolde. Ik hou van blauw en een beetje strandsfeer. Al snel leerde ik via Pinterest dat die stijl te vinden is onder zoektermen als Cape God, Hampton, Long Beach en grand millenial. Nou…als je dat eenmaal weet is het hek van de dam. Zogauw je iets bewaart wat je mooi vindt, komt Pinterest met een een eindeloze rij nieuwe foto’s van dezelfde soort en al snel had ik mijn kleurenpalet gemaakt.

Uren aaneen staarde ik op mijn mobiel naar perfect ingerichte huizen en bijna kreeg ik genoeg van mijn nieuwe smaak, zoveel plaatjes had ik gezien. Aan het eind van zo’n scrollsessie voelde ik me best leeg en boos op mezelf vanwege de verspilde tijd.

Ik werd er ook heel hebberig van en beken dat ik zelfs een domme impulsieve aankoop heb gedaan.
Tot op een dag een wijze spreuk mij doordringend aankeek vanaf een bladzij in mijn dagboekje: ‘’Door wijsheid wordt een huis gebouwd en door inzicht houdt het stand. Door kennis worden de kamers gevuld met rijke en kostbare bezittingen.”

Deze spreuk raakte mij en helpt me om te stoppen met Pinterest. Als je goed op de fantastisch ingerichte woningen kijkt zie je ook niets persoonlijks. Alles is zo gelikt. Waarschijnlijk ligt de rommel achter de camera of kastdeurtjes. En waar zijn eigenlijk de geliefden in het plaatje?

Nu richt ik mij weer op andere dingen zoals een whatsapp videogesprek met mijn 3 maand oude kleinzoon waar ik superblij van word. Een afscheidskoffie bij de buren, kadootjes kopen en dankberichtjes schrijven. En eindeloos sorteren: weggeven, verkopen, weggooien of inpakken. Door wijsheid wordt een huis gebouwd.