Blikopzeewolde.nl-  Mariette Oosterhoff woonde tot voor kort met haar man in Voorthuizen en maakte zich op om te verhuizen naar Zeewolde. Waarom koos ze voor ons mooie dorp? En hoe burgert een nieuweling hier in? In een aantal columns beschrijft ze haar avonturen. In deze bijdrage schrijft ze over haar wittebroodsweken in Zeewolde.  ‘We zitten in onze wittebroodsweken. Donderdag 1 September was de grote dag. Vroeg in de ochtend nam ik de fiets vanaf Strandparc Nulde waar we twee dagen bivakkeerden omdat de overdracht van ons oude huis eerder was. Ik ging met het pontje naar Zeewolde. Nog wat te vroeg, genoot ik op het strand van de vroege morgenzon. Naast mij twee Polen, mijn nieuwe dorpsgenoten die mij veel geluk toewensten. Ik voelde me super opgewonden!

We begonnen met inspectie van het huis. Het was lastig om kritisch te kijken naar onze nieuwe liefde. Gelukkig hadden we een kundig Zeewoldse makelaar mee die nuchter bleef. Hij checkte het water, de verwarming en wat al meer.

Heel toepasselijk gingen we toen naar het kerkplein. ‘Heeft Zeewolde een kerkplein?’ ging er nog door mij heen, wat leuk! Na wat dwalen vonden we de notaris. Paspoort mee en naar binnen. Na officiele woorden, een handtekening onder de koopakte overhandigde dan eindelijk de oude bewoner de sleutels aan ons. Trots als een jonge bruid nam ik de ringen.. uhm.. sleutels in ontvangst.

We liepen weer het kerkplein op, namen afscheid van de makelaars en toen waren we dan eindelijk samen met de sleutels! Het was zo spannend dat we eerst nog even een bakje koffie namen met gebak bij de bakker tegenover de Albert Hein, met uitzicht op in-en uit lopende dorpsgenoten.

En toen was het huis van ons. Ik voelde me die dag zo blij! En niet alleen toen, nog steeds lopen we door het huis en ontdekken we nieuwe dingen. Het dorp voelt nog als een onbeschreven blad, maagdelijk wit zeg maar om in de bruiloftmetafoor te blijven.

Voor het eerst naar de snackbar, voor het eerst naar de Chinees (te druk voor koken) en hoe toepasselijk mocht ik gisteren een ring uitzoeken voor mijn verjaardag, bij Juwelier Hoekstra. Wat een aardige mevrouw en goede bediening!

Ergens las ik dat na een jaar of zo, het vakantie gevoel wel overgaat. Maar net als elk verliefd stel geloven we daar natuurlijk niets van!