Blikopzeewolde.nl- Het was drie dagen feest voor ‘petrolheads’ in de Jaarbeurs in Utrecht. De dikste auto’s waren bijeengebracht in een aantal hallen. Uw razende reporter was er (waarschijnlijk de oudste bezoeker), maakte foto’s en at een broodje warme beenham. Hij was overigens zeer waarschijnlijk de oudste bezoeker van de (zondag van de) beurs. De bezoekers hadden hun enthousiasme twee coronajaren opgespaard en hadden het donders naar hun zin.

Als disclaimer even gezegd dat uw man uit Zeewolde het kaartje cadeau kreeg en het aangename gezelschap van de gulle gever erbij.

Op de openingsfoto een Ford Mustang, met recht ’the beast 666′ genoemd. DJ’s en youtubers La Fuente en Jay-Jay organiseerden de drie dolle dagen. Gelukkig geen harde hiphop- en rapmuziek, dat had mogelijk wel bij bij de doelgroep gepast maar zet ook de supercars in een hoek waar ze niet horen. Jaren geleden zouden er ook ‘pitspoezen’ geweest zijn, wedden? De invloed van #Metoo?

Tekst loopt door onder de foto’s

Hé, is dat niet de gouden lambo van een bekende dorpsgenoot?

En waar zijn de tijden dat personeel van Spyker (eertijds gevestigd op het Trekkersveld) patat ging halen in het dorp en de gelukkige die in de buurt was, het mooie geluid van deze supercar mocht horen of zelfs de bolide zien. ‘De grootste fout die ik ooit heb gemaakt was in Zeewolde gaan zitten’ zei Spyker oprichter Victor Muller vele jaren geleden bij een bedrijfsbezoek tegen toenmalig wethouder Helma Lodders, dat was dan mogelijk wel waar, maar weer niet zo aardig. Ik was bij het gesprek maar heb deze opmerking nooit gebruikt. Dom eigenlijk.

 

Mercedes is al jaren niet gelukkig in de keuze van modellen, vind uw schrijver, maar deze, wauw. ‘Ik zal nooit achter een ster gaan zitten’ zei een familielid van de koude kant, ooit tegen hem.  De vraag is wat deze vriendelijke vriend zou doen als hem aangeboden wordt om hier een rondje mee rond te rijden…

Veel moderns op WOC maar af en toe ook iets verfrissend ouds. Op de stand van de Chevrolet dit oudere model Corvette.

Ongekend, deze Ferrari. Ik meen dat  Max Verstappen zo’n exemplaar heeft gekocht. 1.6 miljoen naar verluid. Zelfs in zijn woonplaats Monaco moet dit karretje wel opvallen.

Een Lamborgini Urus. Dan ben je wel een beetje ‘King of the road’.

Hoewel uw verslaggever liever oldtimer shows bezoekt, zeker een feest, deze World of Cars.