Blikopzeewolde.nl- Mariette Oosterhoff woont met haar man in Voorthuizen en maakt zich op om te verhuizen naar Zeewolde. waarom kiest ze voor ons mooie dorp? En hoe burgert een nieuweling hier in? In een aantal columns beschrijft ze haar avonturen. Haar tweede bijdrage gaat over Zeewolde als ‘La isla bonita’.

Een dag nadat wij een bod hebben gedaan op een huis in Zeewolde, breekt er oorlog uit in Europa.  Rusland is Oekraïne binnengevallen. Ik ben herstellende van corona en bedenk me dat we de ene crisis nog niet uit zijn of we komen in een nieuwe crisis. We maken ons zorgen om onze collega’s in Oekraïne.

Dit kan alles veranderen: de economie, de rente, de huizenmarkt. Tot dan is de huizenmarkt overspannen. Kopers strijden om een huis en overbieden elkaar. Maar nu? We besluiten ons bod toch te laten staan, maar helaas wordt het niet geaccepteerd. We hebben ons gideonskleedje uitgelegd en hebben er vrede mee; als dit huis het niet wordt, dan is het nog niet de tijd.

Ondertussen leer ik over geduld. Geduld is volhouden en wachten, wachten op Gods tijd. Dan is het goede vrijdag en we krijgen de vraag: ‘zijn jullie nog geïnteresseerd?’. Jazeker! Ik doe mijn Paasboodschappen alvast in Zeewolde. Het is een gezellige drukte, hier wil ik wel wonen. Maar opnieuw gaat het niet door.

Onze gevoelens gaan alle kanten op. Het lijkt een knipperlichtrelatie te worden. Maar we weten, als het huis voor ons is, komt het wel. En we wachten.
Ondertussen vertelt ook onze jongste dochter dat ze graag op kamers wil in Utrecht en is ons lege nest bijna een feit. En dan, terwijl ik op reis ben voor mijn werk in Athene belt mijn man op en hoor ik het verlossende bericht: het bod is aangenomen! Even weet ik niet hoe ik me moet voelen. Ik zou nog een dag extra in Athene blijven voor wat sightseeing maar besluit om een dag eerder naar huis te gaan. Hoe kan ik een beetje gaan lopen door Athene terwijl we nog onze laatste zondagen met twee dochters thuis zijn en er zo iets groots staat te gebeuren?

In de taxi naar het vliegveld, zingt Madonna vrolijk het liedje La Isla Bonita. En mijn hart maakt een sprongetje. Ja, straks krijgen wij ons Isla Bonita, ons plekje bij het water! ‘This is where I long to be, la Isla Bonita!’