Gamberoni alla frutta (grote garnalen met fruit)/

2  glazen  olijfolie/ 3 sjalotjes/2 t. knoflook

Alles in een grote padella (wok) aanfruiten tot de sjalotjes en de knoflook glazig zijn geworden.

Toevoegen : 20  grote garnalen,100 gr. ananas,1 jonagold appel (beide in stukjes) 15 droge pruimen met pit.

Vijf minuten goed bakken, vervolgens blussen met een glas droge witte wijn. toevoegen 100 ml vega bouillon en een el. honing.

Nog 5 minuten laten sudderen ; eventueel zouteren en peperen.

Volkorenrijst past hier goed bij.

Tip : vega bouillon ;   2 lt water, 1 stengel bleekselderij,1 wortel, 1 tomaat,1 sjalotje , 1 laurierblad,1 takje tijm, 1 kruidnagel,1 takje rosmarijn,1 takje peterselie

1/2 uur koken dan zeven.

Tip:  in een mortier (vijzel) , 4 ansjovisfilet,,20 kappertjes,1/2 glas olijfolie, 2 tl kruiden. Dan 2 min. werken met de stamper. super op een toast of geroosterd brood.