De zoete rozijnen en appel maken deze vegan apple crumble extra lekker! Recept voor 8 personen. Bereidingstijd: 30 minuten. Baktijd: 45 minuten

Benodigdheden: Snijplank, mes, ovenschaal (ca. 24 cm).

Ingrediënten: 1kg appels, geschild en in blokjes gesneden, sap van een halve citroen, 1 tl. kaneel, 80 g. licht bruine suiker + 80 g. voor de crumble, 2 el. Bloem + 100 g. bloem voor de crumble, 70 g. rozijnen, 50 g. pecannoten, grof gehakt + 50 g. pecanoten grof gehakt voor de crumble, 50 g. havermout, 80 g. vegan margarine in blokjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verdeel de appels in de bakschaal, en voeg het citroensap, kaneel, 80 g. lichtbruine suiker, 2 el bloem en 100 ml. water toe. Mix, en bak het mengsel 15 minuten in de oven.
  3. In de tussentijd maak je de kruimel topping van de pecanoten, havermout, margarine, 100 g. bloem en 80 g. suiker. Mix de margarine met je vingertoppen door het mengsel totdat het eruit ziet als kruimels.
  4. Zodra de appels uit de oven komen, mix de rozijnen en pecannoten door de appels en strooi het kruimelmengsel eroverheen. Bak in de oven in 30 minuten klaar of totdat de appels gaar zijn en de kruimels goudbruin.
  5. Lekker met vegan roomijs of slagroom.                   Eetsmakelijk!