Alle vragen over corona bij servicedesk GGD

maandag 21 maart 2022 13:48

www.blikopzeewolde.nl Juist nu de coronacrisis voorzichtig het einde lijkt te naderen merkt de GGD dat er veel vragen zijn bij mensen. Door de vele maatregelen die er de afgelopen maanden geweest zijn, is het soms lastig te weten wat mensen moeten doen bij besmettingen, welke vaccinaties zij nu precies hebben en wat er bijvoorbeeld nodig is om naar het buitenland te mogen gaan. Voor deze en voor andere vragen kunnen mensen nu ook terecht bij specifieke balies. De Servicebalies zijn geopend tijdens de openingstijden van de vaccinatielocaties.

De GGD Flevoland opent in al haar vaccinatielocaties (in Zeewolde in het ravelijn/tegenover Action) zogenaamde Servicebalies. Flevolanders kunnen hier terecht met alle vragen die zij hebben rondom corona.

COVID-manager Aldrik Dijkstra: “We merken dat het ingewikkeld is voor veel mensen. Er zijn de afgelopen periode zoveel verschillende regels geweest waaraan mensen moesten voldoen. Zeker nu de maatregelen anders worden en mensen weer meer naar het buitenland gaan, waar andere regels zijn, krijgen we veel vragen. Die variëren van niet weten hoe de vaccinaties in de coronacheck-app moeten worden bijgeschreven tot vragen over de herhaalbooster. Door mensen persoonlijk te kunnen helpen en direct mee te kunnen kijken in bijvoorbeeld de vaccinatiegegevens van mensen, hopen we de inwoners van Flevoland van dienst te kunnen zijn.”

Naast voor praktische hulp en informatie, kunnen Flevolanders die nog niet of niet volledig zijn gevaccineerd omdat zijn toch twijfels hebben, terecht in bij de Servicebalies. Dijkstra legt uit: “Er zij ook in Flevoland nog mensen die niet gevaccineerd zijn. Daar zijn verschillende redenen voor. Soms is het omdat ze toch nog steeds twijfels hebben en daar graag eens persoonlijk met iemand over willen praten. Ze willen hun vragen niet online stellen of opzoeken, maar liever een echt gesprek hebben. Ook daarvoor kunnen zij terecht bij de Servicebalies.”

Voor Flevolanders die nog niet volledig zijn gevaccineerd, maar dit alsnog wel willen is het voor de eerste, tweede en de boostervaccinatie niet nodig om een afspraak te maken.  Kijk op prikkenzonderafspraak.nl voor de locaties waar dat mogelijk is.

Voor het vaccineren van kinderen tussen de 5 en 11 jaar, voor de herhaalprik en voor de aanvullende vaccinatie wanneer eerder gevaccineerd is met Janssen, is een afspraak WEL nodig.

De openingstijden van de vaccinatielocaties zijn te vinden op de website van de GGD.

 

Deel dit artikel

  • De IB-ondernemer is dit jaar de sjaak

    Blikopzeewolde.nl- Conclusie Miljoenontbijt: de IB-ondernemer is dit jaar het meest de klos. De dag na Prinsjesdag komen de Bedrijvenkring Harderwijk, Ermelo en Bedrijfskring Zeewolde volgens traditie samen om zich te laten

  • Gratis ondersteuning (nieuwe) zorgmedewerkers door loopbaancoaches

    Blikopzeewolde.nl- De zorgsector staat voor uitdagingen. Onderzoek van Flever (https://flever.nl/wp-content/uploads/2021/10/CMO_Zowelwerk_Arbeidsmarktpublicatie.pdf) voorspelt een dreigend tekort van 1500 zorgmedewerkers tot 4700 zorgmedewerkers tegen 2030. Om dit aan te pakken, is het behoud

  • Open huis bij JAM Nederland voor adoptieschool in Oeganda 

    Blikopzeewolde.nl- Zaterdag 23 september houdt JAM Nederland haar eerste open dag aan de Laan 1940/1945 nr 1. in Harderwijk. Tijdens het open huis, van 9.00 – 15.00 uur, is iedereen