Alle vragen over corona bij servicedesk GGD

maandag 21 maart 2022 13:48

www.blikopzeewolde.nl Juist nu de coronacrisis voorzichtig het einde lijkt te naderen merkt de GGD dat er veel vragen zijn bij mensen. Door de vele maatregelen die er de afgelopen maanden geweest zijn, is het soms lastig te weten wat mensen moeten doen bij besmettingen, welke vaccinaties zij nu precies hebben en wat er bijvoorbeeld nodig is om naar het buitenland te mogen gaan. Voor deze en voor andere vragen kunnen mensen nu ook terecht bij specifieke balies. De Servicebalies zijn geopend tijdens de openingstijden van de vaccinatielocaties.

De GGD Flevoland opent in al haar vaccinatielocaties (in Zeewolde in het ravelijn/tegenover Action) zogenaamde Servicebalies. Flevolanders kunnen hier terecht met alle vragen die zij hebben rondom corona.

COVID-manager Aldrik Dijkstra: “We merken dat het ingewikkeld is voor veel mensen. Er zijn de afgelopen periode zoveel verschillende regels geweest waaraan mensen moesten voldoen. Zeker nu de maatregelen anders worden en mensen weer meer naar het buitenland gaan, waar andere regels zijn, krijgen we veel vragen. Die variëren van niet weten hoe de vaccinaties in de coronacheck-app moeten worden bijgeschreven tot vragen over de herhaalbooster. Door mensen persoonlijk te kunnen helpen en direct mee te kunnen kijken in bijvoorbeeld de vaccinatiegegevens van mensen, hopen we de inwoners van Flevoland van dienst te kunnen zijn.”

Naast voor praktische hulp en informatie, kunnen Flevolanders die nog niet of niet volledig zijn gevaccineerd omdat zijn toch twijfels hebben, terecht in bij de Servicebalies. Dijkstra legt uit: “Er zij ook in Flevoland nog mensen die niet gevaccineerd zijn. Daar zijn verschillende redenen voor. Soms is het omdat ze toch nog steeds twijfels hebben en daar graag eens persoonlijk met iemand over willen praten. Ze willen hun vragen niet online stellen of opzoeken, maar liever een echt gesprek hebben. Ook daarvoor kunnen zij terecht bij de Servicebalies.”

Voor Flevolanders die nog niet volledig zijn gevaccineerd, maar dit alsnog wel willen is het voor de eerste, tweede en de boostervaccinatie niet nodig om een afspraak te maken.  Kijk op prikkenzonderafspraak.nl voor de locaties waar dat mogelijk is.

Voor het vaccineren van kinderen tussen de 5 en 11 jaar, voor de herhaalprik en voor de aanvullende vaccinatie wanneer eerder gevaccineerd is met Janssen, is een afspraak WEL nodig.

De openingstijden van de vaccinatielocaties zijn te vinden op de website van de GGD.

 

Deel dit artikel

 • Extra zes maanden ondersteuning voor klein mkb in Flevoland

  Blikopzeewolde.nl- Het kleine mkb in Flevoland kan ook in 2023 rekenen op advies en ondersteuning van het MKB Schakelteam. Dat maakte gedeputeerde Jan-Nico Appelman bekend tijdens de Outlook 2023 bijeenkomst van

  Lees meer
 • Zonnepark Bloesemlaan levert energie voor 2500 huishoudens

  Blikopzeewolde.nl- Eind vorige week werd de elektrische aansluiting van Zonnepark Bloesemlaan van TPSolar in Zeewolde in bedrijf gesteld. Na verschillende testen levert het zonnepark nu officieel groene stroom aan het net.

  Lees meer
 • Ondernemersmicrofoon: Peter Salomons van vakgarage JWS

  Blikopzeewolde.nl- Vakgarage JWS is als universeel autobedrijf onderdeel van de mobiliteit branche. Wij bieden naast in- en verkoop van auto’s al het onderhoud dat auto’s nodig hebben. Tevens zijn wij

  Lees meer