Auto huren via vergelijkingssite

donderdag 21 juli 2022 12:53

Blikopzeewolde.nl – Vandaag de dag kun je ontzettend veel vergelijken. Niet alleen de zorgverzekering, het telefoonabonnement of de energieleverancier, je kunt ook de verhuurder van je auto vergelijken. Maar hoe werkt het huren van je auto op vakantie? En hoe werkt een vergelijkingssite van huurauto’s? Die antwoorden krijg je in dit artikel.

Vergelijken

Een van zo’n vergelijkingswebsites is het bedrijf EasyTerra. Het verzorgt over de hele wereld de verhuur van auto’s. Door met ontzettend veel verhuurbedrijven samen te werken en de beste kwaliteit en prijzen met elkaar te vergelijken, kunnen ze jou een mooi aanbod doen. Zelf hebben ze geen auto’s in het bezit, maar ze matchen jou met de verhuurder. Hierdoor heb je een overzicht van álle beschikbare auto’s op locaties wereldwijd, zoals auto huren Faro.

Voordelen

De voordelen van het boeken van een huurauto via een vergelijker, is dat je bijna altijd veel betere voorwaarden hebt. Zo kun je vaak meer dagen gratis annuleren, heb je een goedkope all-risk verzekering en over het algemeen zijn ze dus goedkoper. Meestal gaat het maar om een euro of twintig, maar daarvoor kun je ook vaak al een flink diner krijgen in een restaurant.

Leeftijd auto huren

Om een auto te mogen huren moet je meestal 25 jaar oud zijn. Soms kun je deze leeftijd terugbrengen naar 21 of 18. Daarvoor betaal je dan wel extra. Bij EasyTerra geven ze direct aan hoeveel je extra moet betalen. Check de voorwaarden goed, want je moet meestal minimaal twee jaar je rijbewijs hebben.

Vaak hebben verhuurders ook een maximumleeftijd. Dit is afhankelijk van de voorwaarden die de verhuurder heeft met de verzekeringsmaatschappij waarbij de verhuurder is aangesloten.

Borg betalen

Voordat je een auto mag huren, betaal je borg. Dit geeft de verhuurder de garantie dat je het bedrag kunt betalen. De borg betaal je met je creditcard. Je hebt dus wel zelf een creditcard nodig. Door de borg te betalen, kan de verhuurder in geval van schade de kosten op je verhalen. Ook verkeersboetes en diefstal worden hierdoor gewaarborgd. De hoogte van de borg vind je terug in de huurvoorwaarden.

Zodra je de auto ophaalt, betaal je de borg. Het bedrag wordt gereserveerd op jouw creditcard. Na je vakantie lever je de auto in en controleert de verhuurder de auto op eventuele schade. Mocht er geen schade zijn, krijg je de borg terug.

Verzekering

Standaard zitten verzekeringen zoals de schadeverzekering en de WA-verzekering inbegrepen in de huursom, maar je houdt wel een eigen risico. Dat eigen risico kun je ook afdekken. Je betaalt dan wel de borgsom bij de verhuurder, maar EasyTerra betaalt je dat bedrag terug. Wanneer je kiest voor helemaal geen eigen risico, betaal je niks geen eigen risico maar het maakt de huurprijs wel vele malen hoger.

Wil je helemaal geen gedoe en zorgen? Kies dan voor Worry-Free. Wanneer je een Worry-Free auto huurt, heb je een onbeperkt aantal kilometers, een gedekt eigen risico en een gunstig brandstofbeleid. Dan ga je echt zorgeloos jouw vakantie tegemoet!

 

Deel dit artikel

 • Open dag bouwplaats kruispunt N302 Ganzenweg-Knardijk.

  Blikopzeewolde.nl- De provincie Flevoland houdt open dag op de bouwplaats N302 Ganzenweg-Knardijk. Sinds 2020 wordt er gewerkt; de turborotonde N302 Ganzenweg-Knardijk wordt omgebouwd zodat het wegverkeer straks weer vlot en

  Lees meer
 • Kistenbewaring belangrijk voor toekomst biologische boer

  Blikopzeewolde.nl- Nét voordat de oogst gaat beginnen, is de kistenbewaring van Maatschap Veenink  klaar. De toekomstbestendige schuur kan er mede voor kan zorgen dat de  biologische producten op een goede

  Lees meer
 • Zeewolde moet (hoofdzakelijk) 12 procent stikstof inleveren

  Blikopzeewolde.nl- In de startnotitie Aanpak Stikstof staat dat Zeewolde is aangemerkt voor hoofdzakelijk 12% emissiereductie. VVD, CDA en D66 hebben er schriftelijke vragen over gesteld aan het College van B&W.

  Lees meer