Avond van de Ondernemer: Topondernemers presenteren zich

zondag 19 november 2023 09:35

Blikopzeewolde.nl- Elk jaar midden november komen ondernemers en genomineerden voor de Topondernemers bijeen in grandcafe/theater The Lux. Deze editie niet meer de Ondernemer- en Centrumondernemer van het jaar, maar de B2C (Business to Consumer) Topondernemer en de B2B (Business to Business) Topondernemer. Het was weer een spetterende avond in het licht van de landelijke Dag van de Ondernemer. Zeewolde Zakelijk, Rabobank Flevoland en Lentink de Jonge maakten ook nu weer, als hoofdsponsors, dit evenement mogelijk.

De aanwezige ondernemers werden bij de start van het programma via het grote scherm vanuit het torentje in Den Haag welkom geheten door niemand minder dan demissionair premier Mark Rutte, die tijdens de avond nog een keer zijn opwachting zou maken. ‘Hoe is dat nu mogelijk, was vervolgens een veel gestelde vraag’. Presentatrice Henny Blokhuis bracht de aandacht van de ondernemers vervolgens terug bij de introducties van de finalisten voor de ondernemersprijzen.

In beide categorieën kregen de aanwezigen een goed beeld van prachtige Zeewolder bedrijven waarover de trotse ondernemers met veel passie vertelden. In de categorie B2C zijn de finalisten: Trendy Wood Shop, Salon Roy en Sportique Concept Store. In de categorie B2B dingen mee naar de hoofdprijs: Bakels Senior, Holland Reklame & Standbouw en OTG.energy. Stuk voor stuk unieke bedrijven, waar Zeewolde trots op mag zijn. Alle genomineerden werden bezocht door de vakjury.

De avond werd afgesloten met een dynamisch optreden van de trendverkenners van Fountainheads. Zij namen de aanwezigen mee in de soms wondere maar realistische wereld van morgen, 2025 en 2030. Ze lieten de ondernemers zien en ervaren hoe o.a. ChatGPT, AI (kunstmatige intelligentie) en Deepfake veel invloed zullen krijgen op mensen en uiteraard ook op ondernemers en hun bedrijfsvoering. De virtuele bijdrage van ‘Rutte’ was daarvan nog maar een klein voorproefje.

De aanwezige ondernemers hebben tijdens de avond al hun stem kunnen uitbrengen. Vanaf nu hebben de inwoners van Zeewolde ook de mogelijkheid om op hun favoriete B2C retailer te stemmen via de QR codes op de posters die in het centrum te vinden zijn.

In december zullen de beide jury’s, rekening houdend met de uitgebrachte stemmen en de motivaties daarvoor, de winnaars voor beide prijzen vaststellen. De bekendmaking van de winnaars zal plaatsvinden op de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Bedrijfskring Zeewolde (BKZ) en de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde (VCZ), op 11 januari. Beide verenigingen zijn de organisatoren van de verkiezingen. 

Deel dit artikel

  • Boeren en tuinders maken werk van paddenstoelen

    Blikopzeewolde.nl- In Nederland worden door bijna 100 bedrijven jaarlijks honderden miljoenen kilogram paddenstoelen gekweekt. Toch bestaat er al een aantal jaren geen opleiding meer gespecialiseerd in het kweken van paddenstoelen. Dit

  • Avond van de Ondernemer: ‘Niets is wat het lijkt’

    Blikopzeewolde.nl- 'Niets is wat het lijkt' is het thema van de 'Avond van de Ondernemer'. Deze wordt donderdag 16 november gehouden in The Lux en is exclusief voor ondernemers uit

  • Natuurvergunning Schiphol klap in het gezicht LTO Noord

    Blikopzeewolde.nl- Schiphol heeft een natuurvergunning gekregen meldt minister Van der Wal. Dit terwijl duizenden pas-melders nog niet zijn gelegaliseerd. LTO (Land- en tuinbouworganisatie) Noord vindt dit een klap in het gezicht