Bebouwing Havenkwartier ‘Nieuw Hollands’

donderdag 16 juni 2022 12:04

www.blikopzeewolde.nl– Het uitvoeringsplan Havenkwartier tweede fase is, zegt wethouder Wim van der Es ’te mooi om niet te presenteren’. In het noordelijk deel van het havenkwartier wordt al druk gewerkt aan het project Boeghaven. De woningen zullen rond het komend vaarseizoen worden opgeleverd. In het gemeentehuis wordt nu druk gewekt aan het zuidelijk, het grootste, deel. Voor het havenkwartier is een architect ingeschakeld die het beeldkwaliteitsplan heeft gemaakt. Architecten van de diverse projectontwikkelaars moeten zich daaraan houden. Het beeld is geïnspireerd op oude Zuizerdeevissersstadjes als Blokzijl, iets wat stedenbouwkundige Justus Kuik met een knipoog de nieuw- Hollands stijl noemt.

Het Havenkwartier komt op Wolderwijdhoogte te liggen, daarvoor is het gebied maar liefst vijf meter omhoog gebracht. In totaal zullen er straks rond de 330 wo9ningen staan. Het wordt een divers gebied met de gebruikelijke 30/30’30 verhouding tussen goedkoop, middelduur en duur. Er zijn ook mogelijkheden voor dienstverlening en woonzorg.

De eerste woningen zullen naar verwachting in het voorjaar van 2023 in de verkoop gaan.

 

Deel dit artikel

 • Zeewolde moet (hoofdzakelijk) 12 procent stikstof inleveren

  Blikopzeewolde.nl- In de startnotitie Aanpak Stikstof staat dat Zeewolde is aangemerkt voor hoofdzakelijk 12% emissiereductie. VVD, CDA en D66 hebben er schriftelijke vragen over gesteld aan het College van B&W.

  Lees meer
 • Thema-avond Bedrijfskring: digitale weerbaarheid en belang parkmanagement

  www.blikopzeewolde.nl- Speciaal voor leden van de Bedrijfskring Zeewolde (BKZ) en alle ondernemers van Trekkersveld wordt op 6 juli een interessante thema-avond gehouden in The Lux (Raadhuisplein). Fysieke- en digitale veiligheid zijn

  Lees meer
 • Flevolandse haringparty: unieke kans om te netwerken

  www.blikopzeewolde.nl Na een coronapauze van twee jaar wordt er dit jaar weer een haringparty georganiseerd door de Stichting Flevopenningen. Het populaire evenement wordt dit keer gehouden op vrijdag 24 juni

  Lees meer