Bedrijfskring vergaapt zich aan de mooiste auto’s

dinsdag 12 april 2022 18:11

www.blikopzeewolde.nl Ruim dertig leden van de Bedrijfskring Zeewolde waren vrijdagmiddag op bezoek bij Classic Mike. De automobielrestaurateur is onlangs BKZ-Ondernemer van het Jaar 2022 geworden. Eigenaar Mike Kastrop opende de deuren van zijn moderne werkplaats om de BKZ-leden kennis te laten maken met zijn bedrijf en de bijzondere werkwijze die hij in de praktijk brengt.

Die bijzondere werkwijze bestaat uit een innovatieve personeelsaanpak. Boven winst maken, is Mike Kastrops doel om continuïteit te realiseren door met kansrijke jongeren te werken. Hij biedt hun een werkplek in zijn werkplaats waar zij hun mogelijkheden en talenten kunnen ontdekken, verder ontwikkelen en inzetten.  De jongeren vormen zodoende de basis waarop Classic Mike floreert. Mike vertelde aan de BKZ-leden dat jongeren bij hem de kans krijgen om met plezier aan mooie projecten te werken en gelijktijdig de fijne kneepjes van het restaureren, reviseren en herstellen te leren.

Die aanpak is erg succesvol en levert hem landelijk veel aandacht op. Hij heeft voor zijn sociaal werkgeverschap al menige onderscheiding gekregen. Zo ontving hij onlangs nog het PSO-certificaat voor het bereiken van de allerhoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Verleden week werd hij door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsopleiding Bedrijfsleven(SBB) onderscheiden met de landelijke titel Beste Praktijkopleiding in de sector Mobiliteit, Transport & Logistiek en Maritiem. Als Zeewolder Ondernemer van het Jaar 2022 is hij nu ook genomineerd voor de Flevopenning Toponderneming.

Onder het genot van een hapje en een drankje lieten de BKZ-leden zich informeren over de aspecten van het restaureren van klassieke automobielen. Mike en zijn team verzorgden de rondleidingen en gaven bij verschillende projecten uitleg van de soms verrassende historische achtergronden. Vooral was er bewondering voor de resultaten die Classic Mike weet te realiseren met wrakken van klassieke auto’s die als schuurvondsten in alle uithoeken van de wereld worden aangetroffen. Menig wrak krijgt zodoende een tweede leven en eindigt niet zelden als concourswinnaar. Het is een dure hobby van vermogende autominnaars, die hiermee flink bijdragen aan behoud van het rijdende historische erfgoed.

De gasten konden zich vergapen aan een zeer fraaie en zeldzame Maserati 3500 GT Vignale Spyder uit de jaren zestig. Die stapje-voor-stapje naar de staat wordt gebracht zoals hij destijds uit de fabriek van de Italiaanse master carrosseriebouwer Alfredo Vignale in Turijn rolde. Ook niet te versmaden was de zilveren Ferrari 275 GTB ‘Long nose’ die in de werkplaats stond. Ogenschijnlijk verkeert dit pronkstuk in tiptop conditie. Toch gaat de Ferrari door Classic Mike’s team onderhanden genomen worden en teruggebracht worden in de staat zoals de wagen destijds in 1965 de fabriek van Carrozzeria Sergio Scaglietti in het Italiaanse Maranello verliet.

Deel dit artikel

 • Open dag bouwplaats kruispunt N302 Ganzenweg-Knardijk.

  Blikopzeewolde.nl- De provincie Flevoland houdt open dag op de bouwplaats N302 Ganzenweg-Knardijk. Sinds 2020 wordt er gewerkt; de turborotonde N302 Ganzenweg-Knardijk wordt omgebouwd zodat het wegverkeer straks weer vlot en

  Lees meer
 • Kistenbewaring belangrijk voor toekomst biologische boer

  Blikopzeewolde.nl- Nét voordat de oogst gaat beginnen, is de kistenbewaring van Maatschap Veenink  klaar. De toekomstbestendige schuur kan er mede voor kan zorgen dat de  biologische producten op een goede

  Lees meer
 • Auto huren via vergelijkingssite

  Blikopzeewolde.nl – Vandaag de dag kun je ontzettend veel vergelijken. Niet alleen de zorgverzekering, het telefoonabonnement of de energieleverancier, je kunt ook de verhuurder van je auto vergelijken. Maar hoe werkt

  Lees meer