Besluit oud college van tafel: Ark mag geen drie, maar één jaar blijven

donderdag 28 juli 2022 10:45

Blikopzeewolde.nl- De Ark van Noach, afgemeerd aan het Tulpeiland,  mag geen drie jaar blijven zoals het oude college besloot, maar iets meer dan één jaar: tot eind september 2023. En dan ook nog ‘als vergunning wordt verleend.’ Het vorige college nam het besluit kort voordat het het veld moest ruimen voor het nieuwe college. De ark laten liggen zou de gemeente, was de gedachte toen, wel goed uitkomen, want er is horeca en toiletgelegenheid aan boord. het kwam de eigenaar ook wel uit, die wil een andere invulling van het bijbels museum.

Het Arkmuseum ligt inmiddels alweer ruim drie maanden afgemeerd aan het Tulpeiland. Omdat de huurovereenkomst per 11 juli verliep moest besloten worden over een eventuele verlenging van de ligduur.

Voor de kortere periode van ruim een jaar is in de gewijzigde politieke situatie, waarin Leefbaar Zeewolde en de ChristenUnie de overgrote meerderheid hebben, meer draagvlak. Het college geeft als argument dat er zo meer ruimte ontstaat om een meer definitieve inrichting van het eiland met (bijvoorbeeld) voorzieningen voor horeca en watersport voor te bereiden.

Foto: Nico Westerink

Deel dit artikel

 • Wethouder Erik van de Beld: ‘In een dorpshuis komt alles samen’

  Blikopzeewolde.nl- Deze ‘longread’ van Blikopzeewolde.nl omvat 1168 woorden. Het gesprek met wethouder Erik van de Beld gaat over zijn droom voor een ‘breed’ dorpshuis, ‘dat maakt de samenleving sterker’. Het gaat

  Lees meer
 • Uitleg plan ‘Waterpark Zeewolde’ in bibliotheek (op 10 december)

  Blikopzeewolde.nl- Zeewoldenaar Gerard Boers legt zijn plan 'Waterpark Zeewolde' uit op 10 december (10.30-11.30 uur) in de bibliotheek. Bij goed weer wordt daar een veldtrip aan gekoppeld. In een bepaald gebied

  Lees meer
 • Vrouw rijdt dronken tegen een bloembak

  Blikopzeewolde.nl- Politiechef Miklos Coumou gaf vanochtend een overzicht van de gebeurtenissen (10-24 november) waar zijn mensen bij betrokken waren. * Op 11 november een winkeldiefstal in de middag aan de Weergang (Ravelijn).

  Lees meer