Bijna tweehonderd nieuwe woningen in het Havenkwartier Zuid

zondag 21 januari 2024 13:00

Blikopzeewolde.nl-  De plannen voor de ontwikkeling van nieuwe woningen in het Havenkwartier zijn bekend. In de plannen is er ruimte voor 196 nieuwe woningen. Naast deze plannen biedt de gemeente Zeewolde dit jaar zes vrije kavels aan voor particulier opdrachtgeverschap. De gemeente is vorig voorjaar gestart met de aanbesteding van drie ontwikkelvelden. Inmiddels zijn de drie winnende inschrijvingen bekend. In totaal worden er 196 woningen gebouwd. Het gaat om 21 appartementen en 128 woningen in de categorieën goedkoop tot duur. Ook worden er 47 sociale huurwoningen gebouwd. Naast deze plannen biedt de gemeente Zeewolde dit jaar zes vrije kavels aan voor particulier opdrachtgeverschap. Wethouder Hermans: ‘Ik ben trots op de plannen die er liggen. In de plannen bieden we verschillende woningen voor verschillende doelgroepen aan. De bouw biedt ook perspectief, op een eigen huis in ons dorp, voor de starters in Zeewolde’.

 Woonmanifestatie
Op zaterdag 20 april organiseert de gemeente samen met de betrokken partijen een woonmanifestatie. Vanaf dan start de verkoop van de nieuwbouwprojecten en vrije kavels. Bent u geïnteresseerd? Meer informatie over de woonmanifestatie volgt later. Op de website www.zeewoldenieuwbouw.nl staat alle informatie over het Havenkwartier en nieuwbouw in Zeewolde. Ook kunnen geïnteresseerden zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief van Zeewolde Nieuwbouw.

Havenkwartier
Het Havenkwartier wordt gebouwd in de sfeer van een oude Zuiderzeestad. De verschillende gevels en daken zorgen voor afwisseling in de woonwijk en dragen bij aan de sfeer en het karakter van Havenkwartier. Er worden duurzame woningen gebouwd. Er is extra aandacht voor energieprestatie, materiaalgebruik, klimaatadaptief en natuurinclusief bouwen. “Het Havenkwartier biedt de mogelijkheid om te wonen in een huis met een karakteristieke uitstraling in een modern jasje. Dit past bij een jong dorp als Zeewolde”, aldus wethouder Helmut Hermans. Meer informatie www.zeewoldenieuwbouw.nl.

Deel dit artikel