Bitterwoorden bij afscheid gemeenteraad

woensdag 30 maart 2022 10:19

www.blikopzeewolde.nl Zoveel gedaan de afgelopen vier jaar en zoveel mooie plannen voor de komende vier en dan wordt je afgerekend omdat je ergens voor bent waar anderen tegen zijn. Niets meer dan een democratisch recht. Het hyperscale datacenter van Meta bepaalde de gemeenteraadsverkiezingen. Geen wonder dat er bitterheid klonk, gisteravond op een speciale vergadering waar de gemeenteraad afscheid nam.

Hendrik Visser (VVD) zei dat de verkiezingen meer leken op een referendum. Hans de Groot (VVD) hield het op ‘de kiezer heeft altijd gelijk’. Wenda Westerhuis (D66) vertrekt vanwege grote teleurstelling over de verkiezingsuitslag. ‘Ik hoop dat de tijd van spugen op personen nu voorbij is.’ Zowel ‘live’ als op de sociale media werden kwalijke en beledigende zaken gezegd, één raadslid kreeg zelfs politiebewaking. Bouwe van der Weide (CDA) gaf als boodschap aan de nieuwe gemeenteraad mee dat het  ongeloofwaardig zou zijn als het Meta- besluit teruggedraaid zou worden. ‘Je moet wel een betrouwbaar bestuur zijn’. Carla van Dongen (CDA) de enige vertegenwoordiger uit het buitengebied, sprak over de halve waarheden in de (landelijke) media en bagger op Facebook. Ze zei te hopen dat de ‘open poldermentaliteit’ weer terugkeert.

Elf gemeenteraadsleden keren niet terug. Henk Parisius (Actief Zeewolde), Hendrik Visser  en Hans de Groot(VVD),  Wenda Westerhuis en Wibe Sierksma (D66), Bouwe van der Weide en Carla van Dongen (CDA), Harry Hübbers en Ernst Bron (ChristenUnie), Ruud Visser (Burgerbelang) en Jan Klop (PvdA/GroenLinks).

Carla van Dongen, Harry Hübbers en Ruud Visser kregen een waarderingsspeld omdat ze twee periodes(8 jaar) in de gemeenteraad hebben gezeten. Jan Klop zat langer dan 8 jaar maar kreeg al eerder de waarderingsspeld.

Burgemeester en voorzitter van de gemeenteraad had voor allen mooie woorden. Geschokt zei hij te zijn door het vertrek van Wenda Westerhuis. Harry Hübbers (ook voorganger) sloot af met een bijbeltekst. Jan Klop (ook voorzitter van de Voedselbank) riep de nieuwe raad (die vanavond geïnstalleerd wordt) vooral oog te houden voor de zwakkeren in de samenleving. Bouwe van der Weide brak nog een lans voor de terugkeer van het burgerraadlidmaatschap, dat volgens hem de ‘kraamkamer’ is voor toekomstige raadleden. Wat is de plaats van het burgerraadlidmaatschap kwam, de specialist, werk volgens hem niet.

 

Deel dit artikel

 • Open dag bouwplaats kruispunt N302 Ganzenweg-Knardijk.

  Blikopzeewolde.nl- De provincie Flevoland houdt open dag op de bouwplaats N302 Ganzenweg-Knardijk. Sinds 2020 wordt er gewerkt; de turborotonde N302 Ganzenweg-Knardijk wordt omgebouwd zodat het wegverkeer straks weer vlot en

  Lees meer
 • Kistenbewaring belangrijk voor toekomst biologische boer

  Blikopzeewolde.nl- Nét voordat de oogst gaat beginnen, is de kistenbewaring van Maatschap Veenink  klaar. De toekomstbestendige schuur kan er mede voor kan zorgen dat de  biologische producten op een goede

  Lees meer
 • Auto huren via vergelijkingssite

  Blikopzeewolde.nl – Vandaag de dag kun je ontzettend veel vergelijken. Niet alleen de zorgverzekering, het telefoonabonnement of de energieleverancier, je kunt ook de verhuurder van je auto vergelijken. Maar hoe werkt

  Lees meer