BIZ maakt Trekkersveld aantrekkelijk en toekomstbestendig

zaterdag 30 april 2022 19:46

www.blikopzeewolde.nl Het Verenigd Bedrijfsleven Zeewolde (VBZ) en de Bedrijfskring Zeewolde (BKZ) zetten zich in voor een toekomstbestendig en blijvend aantrekkelijk bedrijventerrein Trekkersveld. Dat kunnen zij alleen met de Trekkersveldondernemers. Het middel hiervoor heet BIZ (Bedrijven Investerings Zone> Deze kan alleen gerealiseerd worden  als voldoende ondernemers er ‘ja’ tegen zeggen. Hiervoor wordt de komende maanden het gesprek gestart en wordt samen met de ondernemers een plan gemaakt.

‘De economie en onze omgeving veranderen snel’, zegt BKZ voorzitter Luuk Salomons. ‘De locatie waar een bedrijf gevestigd is heeft veel invloed op een bedrijf. Daarom willen we, samen met de ondernemers, aan het werk voor een wervend, aantrekkelijk, samenwerkend en goed georganiseerd Trekkersveld’. Dat kan, zegt hij, gerealiseerd worden via parkmanagement (dat met geld uit de BIZ betaald wordt).

De BIZ wordt gesteund door de gemeente. Een goed functionerend Trekkersveld is belangrijk voor de werkgelegenheid, maar bijvoorbeeld ook voor de aantrekkingskracht van Zeewolde. Op het Trekkersveld zijn zo’n 170 bedrijven gevestigd. Veel bedrijven hebben contacten over de hele wereld. Zo is Trekkersveld met al haar bedrijven ook een visitekaartje voor Zeewolde.

De komende maanden wordt een projectteam samengesteld, dat samen met projectleider Eduard Plate een actieplan gaat maken. Er zullen ook ambassadeurs komen, die het project zullen ondersteunen en die contact onderhouden met een aantal ondernemers. ‘Zo krijgen we zicht op wensen van ondernemers. Wat is belangrijk de komende jaren. Zijn er nieuwe aandachtspunten en ideeën.’

Bedrijventerreinen met parkmanagement zijn goede gesprekspartner van de gemeente en provincie. Hebben vaak ook beter toegang tot subsidieprogramma’s voor bijvoorbeeld de energietransitie. Maar men kan bijvoorbeeld ook samenwerken voor het aantrekken van bedrijven.

Speerpunten voor het parkmanagement zijn energie transitie, (cyber-) veiligheid, bereikbaarheid en uitstraling. Een gezamenlijke agenda van ondernemers en gemeente is een belangrijke succesfactor voor een werklocatie als Trekkersveld.

In een BIZ betalen alle bedrijven mee. De bijdrage is afhankelijk van de WOZ waarde van het pand.

Er wordt de komende maanden veel werk verzet want de BIZ komt er alleen als minimaal 50% van alle bedrijven gaat stemmen en minimaal 2/3 van de stemmers instemt met de BIZ. De voorstemmers moeten meer WOZ-waarde vertegenwoordigen dan de tegenstemmers.

Meer informatie via www.trekkersveld.biz.

 

Foto: Luuk Salomons (voorzitter BKZ), Eduard Plate (projectleider BIZ)

Deel dit artikel

 • Wasparfum, een hit bij De Winkeltjes

  Meer lezen? Klik op dit bericht en lees zonder kosten meer op  www.blikopzeewolde.nl Eén van 68 winkeltjes in de shop in shop De Winkeltjes (winkelgalerij Ravelijn) is dat van Coosa

  Lees meer
 • Dagelijkse online krant blikopzeewolde.nl opgefrist

  www.blikopzeewolde.nl Velen hebben het al gezien, de dagelijkse online krant blikopzeewolde.nl is opgefrist, of heeft eigenlijk- na 12 jaar- een complete make over gekregen. De nieuwe online dagkrant krijgt meer

  Lees meer
 • Restaurant Tung: groepen vanaf 10 personen genieten thuis voor een hééél scherpe prijs

  www.blikopzeewolde.nl Groepen vanaf tien personen kunnen nu thuis genieten van de onovertroffen kookkunsten van de koks van restaurant Tung. Onovertroffen is ook de héél scherpe prijs: 15,-- euro. Er is

  Lees meer