Blokfluitensemble BRISK (‘Levendig &Wakker’) in De Verbeelding

maandag 26 september 2022 12:06

Blikopzeewolde.nl- Op zondagmiddag 9 oktober komt BRISK met hun blokfluitrepertoire naar De Verbeelding. BRISK betekent levendig en wakker. “De genadeklap voor het imago van braafheid van de blokfluit”, schreef een recensent ooit. Variatie in stijl en sfeer, virtuositeit en luchtigheid, zijn de ingrediënten voor een concert van dit ensemble. De pers prees het spelplezier, de levendigheid en de prachtige hechte klank. Het kwartet omringt zich altijd met een enorme verzameling blokfluiten.

Vier musici die als gelijkwaardige partners hun muzikale wereld delen: dat vraagt om een enorme inzet en groot onderling vertrouwen. Daarom is Four in One het motto van dit programma, het verwijst ook naar de canon, de bekendste muzikale vorm van vier-in-één: door één melodie na elkaar in te zetten ontstaat een meerstemmig geheel. Canons vormen de rode draad maar ook andere imitatieve vormen zijn aan de orde.

Sinds de oprichting in 1986 gaf BRISK talloze concerten op podia en festivals van naam in vele Europese landen, Canada en Noord- en Zuid-Amerika. De groep maakte radio- en tv opnamen in Nederland en in het buitenland en is op meer dan tien zeer goed ontvangen cd’s en ook op Spotify te beluisteren.

Benieuwd naar dit bijzondere kwartet met niet alledaagse instrumenten? Reserveer dan online tickets.

Datum: zondag 9 oktober. Tijd: 15:00 – 17:00 uur. Locatie: De Verbeelding 25, Zeewolde. Tickets: 25 euro. Kaarten zijn te bestellen via de website www.deverbeeldingzeewolde.nl.

 

Deel dit artikel

 • Elizia’s (boeken)keuze: ‘De reünie’ van Simone van der Vlugt. 

  Blikopzeewolde.nl- Elisia van Loevezijn is gek op boeken en schrijft al enkele jaren voor zichzelf recensies. Ze studeert culturele wetenschappen aan de Open Universiteit en werkt in de Oude Bieb.

  Lees meer
 • Column Mariette: ‘Zijn we geland?’

  Blikopzeewolde.nl- Mariette Oosterhoff woonde tot voor kort met haar man in Voorthuizen en verhuisde naar Zeewolde. Waarom koos ze voor ons mooie dorp? En hoe burgert een nieuweling hier in?

  Lees meer
 • ‘Sparkling Christmas’ met Angels Rule in De Verbeelding

  Blikopzeewolde.nl- Op zaterdagavond 10 december wordt paviljoen De Verbeelding gehuld in kerstsfeer met de groep Angels Rule. Met hun concert ‘Sparkling Christmas’ trakteren ze het publiek op hun allermooiste songs: van

  Lees meer