Boeren en tuinders pakken uit in Flevoland (en Zeewolde) in de zomer  

dinsdag 27 juni 2023 15:10

Blikopzeewolde.nl- Het wordt dit jaar de derde editie van ‘Boeren en tuinders pakken uit in de zomer’. Tijdens deze actie organiseren boeren en tuinders door heel Nederland leuke activiteiten voor iedereen.  Op www.boerenentuinderspakkenuit.nl vind je alle activiteiten in de buurt, waaronder twee deelnemende bedrijven uit Zeewolde. De actie is een initiatief van LTO Noord, ZLTO, Boert Bewust en Team Agro NL. ‘Er wordt veel gepraat over de kloof. Maar met alleen praten los je niks op. We nodigen daarom iedereen uit om deze zomer te genieten van het platteland. Er zijn ontzettend leuke activiteiten, voor iedereen’, zegt LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins. ‘De activiteiten zijn door het hele land. De afgelopen jaren werden mensen er echt blij van en wij hopen ook dit jaar weer heel veel mensen blij te maken en een leuke ervaring te bezorgen.

Kom deze zomer langs bij boeren en tuinders en geniet van leuke activiteiten op het platteland. Ga (H)eerlijk eten tussen de bloemen 2023, langs bij het kersenfestival of loop een rondje kavelpad.  Deze zomereditie is een initiatief van LTO Noord, ZLTO, Boert Bewust en Team Agro NL. Boeren en tuinders zorgen dagelijks voor ons eten en drinken en dat we kunnen genieten van bloemen en planten in en rondom het huis. Zij werken aan het landschap, een mooie groene leefomgeving, versterking van biodiversiteit en duurzame energie én bieden recreatiemogelijkheden aan voor plezier in eigen land en omgeving.


Deelnemende bedrijven uit Zeewolde zijn:

Akkerbouwbedrijf Brouwer V.O.F. (Gangbare akkerbouw). Wulpweg 14. 20 & 22 juni & 17, 18 & 20 juli | 19:00 uur. Aanmelden via www.boerenentuinderspakkenuit.nl.

Akkerbouwbedrijf Van Bavel De Bruyne (Akkerbouw) Reigerweg 17. 19 & 26 juli & 2, 9 & 16 augustus | 19:00 – 21:00 uur

Vrijwillige bijdrage voor TeamAgroNL | Meer data in overleg.

Deel dit artikel

  • Ploggen met Leefbaar Zeewolde voor een dorp zonder zwerfafval

    Blikopzeewolde.nl- Op zaterdag 7 oktober organiseert Leefbaar Zeewolde voor de vijfde maal het jaarlijkse Plogging Evenement. De lokale partij zal daarvoor afvalzakken uitreiken en ploggers voorzien van een hesje en handschoenen.

  • Wijkchallenge: delen is duurzamer dan bezitten

    Blikopzeewolde.nl- In een circulaire wijk zorgen we ervoor dat grondstoffen en materialen in de buurt worden hergebruikt. Samen kun je ongelooflijk veel grondstoffen besparen in de wijk.  Doe je

  • Ideetje voor 40 jaar Zeewolde? Geef het jubeljaar vorm!

    Blikopzeewolde.nl- Op woensdag 4 oktober organiseert de gemeente een avond over de viering van 40 jaar Zeewolde. Voor deze avond zijn de inwoners uitgenodigd die een idee/activiteit hebben aangedragen