College wil OZB verlagen om lasten burger te verlichten

donderdag 29 september 2022 14:08

Blikopzeewolde.nl- De gemeente heeft centen genoeg de komende jaren, zoals blijkt uit de begroting voor volgend jaar en de jaren daaropvolgend. Dat steekt nogal af tegen de situatie van vele inwoners. ‘Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de lasten voor de burger (toch al zo getroffen door de hoge inflatie) lager worden’, vroeg het college zich af. Veel ‘knoppen om aan te draaien’ heeft de gemeente niet. Een graai nemen uit de met tientallen miljoenen gevulde Algemene Reserve (de schatkist van de gemeente) mag niet zomaar, daar zijn wettelijke regels voor.

De OZB verlagen ligt dan voor de hand. Met hoeveel is nog niet bekend. In december spreekt de gemeenteraad hierover. Wethouder Winnie Prins (financiën) vermoed dat het collegevoorstel zonder veel moeite wordt aangenomen wordt. ‘Ik kan me niet voorstellen dit niet wordt aangenomen’. De raad heeft immers bij de verhoging twee jaar geleden al uitgesproken dat het weer naar beneden moet als het kan. De OZB werd toen verhoogd om het financiële gat, ontstaan door tekorten op het Sociaal Domein (mn. zorg) structureel op te vangen.

 

 

Deel dit artikel

 • Wethouder Erik van de Beld: ‘In een dorpshuis komt alles samen’

  Blikopzeewolde.nl- Deze ‘longread’ van Blikopzeewolde.nl omvat 1168 woorden. Het gesprek met wethouder Erik van de Beld gaat over zijn droom voor een ‘breed’ dorpshuis, ‘dat maakt de samenleving sterker’. Het gaat

  Lees meer
 • Uitleg plan ‘Waterpark Zeewolde’ in bibliotheek (op 10 december)

  Blikopzeewolde.nl- Zeewoldenaar Gerard Boers legt zijn plan 'Waterpark Zeewolde' uit op 10 december (10.30-11.30 uur) in de bibliotheek. Bij goed weer wordt daar een veldtrip aan gekoppeld. In een bepaald gebied

  Lees meer
 • Vrouw rijdt dronken tegen een bloembak

  Blikopzeewolde.nl- Politiechef Miklos Coumou gaf vanochtend een overzicht van de gebeurtenissen (10-24 november) waar zijn mensen bij betrokken waren. * Op 11 november een winkeldiefstal in de middag aan de Weergang (Ravelijn).

  Lees meer