Commissaris van de Koning Leen Verbeek kondigt vertrek aan

woensdag 9 november 2022 16:00

Blikopzeewolde.nl- Commissaris van de Koning Leen Verbeek stopt per 1 november 2023. Hij deelde dit vandaag mee aan Provinciale Staten tijdens hun vergadering. Verbeek begon in november 2008 begonnen als commissaris. Volgend jaar november is hij 15 jaar commissaris. Een gepast moment om afscheid te nemen, zei hij. ‘Ik ga dan met pensioen.  Ik doe dit werk nog iedere dag met heel veel plezier, maar vroeg of laat moet je plaats maken voor een opvolger. Door mijn vertrek nu aan te kondigen, kunnen de Flevolandse Staten, samen met de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, op zoek naar een geschikte kandidaat die hopelijk in november 2023 aan de slag kan.’  Leen Verbeek is de derde commissaris van de Koning in de provincie Flevoland.

De CvdK is de vertegenwoordiger van de Koning in de provincie (zoals de burgemeester dat is in een gemeente). Hij is voorzitter van Provinciale Staten en van gedeputeerde Staten (de gemeenteraad en het college van B&W op provinciaal niveau)

Deel dit artikel

 • Wethouder Erik van de Beld: ‘In een dorpshuis komt alles samen’

  Blikopzeewolde.nl- Deze ‘longread’ van Blikopzeewolde.nl omvat 1168 woorden. Het gesprek met wethouder Erik van de Beld gaat over zijn droom voor een ‘breed’ dorpshuis, ‘dat maakt de samenleving sterker’. Het gaat

  Lees meer
 • Uitleg plan ‘Waterpark Zeewolde’ in bibliotheek (op 10 december)

  Blikopzeewolde.nl- Zeewoldenaar Gerard Boers legt zijn plan 'Waterpark Zeewolde' uit op 10 december (10.30-11.30 uur) in de bibliotheek. Bij goed weer wordt daar een veldtrip aan gekoppeld. In een bepaald gebied

  Lees meer
 • Vrouw rijdt dronken tegen een bloembak

  Blikopzeewolde.nl- Politiechef Miklos Coumou gaf vanochtend een overzicht van de gebeurtenissen (10-24 november) waar zijn mensen bij betrokken waren. * Op 11 november een winkeldiefstal in de middag aan de Weergang (Ravelijn).

  Lees meer