Crowdfunding: Esmee kreeg MS (en heeft nog maar voor 40% energie)

dinsdag 9 januari 2024 15:58

Blikopzeewolde.nl- Voor Esmee van der Vliet begon 2023 in mineur. In januari kreeg ze klachten, het bleek MS (Multiple Sclerose). Ineens werd ze van een gezonde vrouw van 30 jaar een patiënt voor de rest van haar leven. ‘De enige mogelijkheid om mijn leven terug te krijgen is door middel van een stamceltransplantatie. Deze behandeling wordt in Nederland niet gegeven en ook niet vergoed door de zorgverzekeraar. Het is erg belangrijk dat ik zo snel mogelijk ga, hoe langer ik wacht hoe meer ik achteruit ga.

Zou je een eenmalige donatie willen overwegen? Alle beetjes helpen! Zo kan ik naar Mexico voor de stamceltransplantatie en weer normaal mijn leven leven met mijn gezin’. Esmee heeft 70.000 euro voor nodig (en heeft al 25% weten op te halen). https://esmeetegenms.nl
Op 25 januari 2023 zijn de klachten begonnen, dubbel zien en slapend gevoel in m’n rechterbeen. ‘Na enkele dagen had ik het nog steeds en inmiddels voelde mijn hele rechterkant doof aan. De huisarts gebeld en die vond de klachten ook erg vaag en stuurde mij door naar de neuroloog. De neuroloog plande een MRI en 16 maart kreeg ik de uitslag van de MRI. Ze begon het gesprek direct met; “We hebben een verklaring gevonden voor de klachten die je hebt. Je hebt Multiple Sclerose, oftewel MS.” Zo, boem, de bom is gedropt. Ineens ben ik van een gezonde vrouw van 30 jaar een patiënt voor de rest van mijn leven. En dan ook nog een agressieve vorm waardoor ik direct een tweedelijns behandeling moest ondergaan waardoor ik nu iedere vier weken een infuus krijg in het ziekenhuis. De medicatie die ik krijg kent een hoop bijwerkingen die niet mals zijn. Mijn gezondheid holt hard achteruit, ik heb nog maar 40% energie. Daar kom ik als vrouw en moeder van 3 jonge kinderen de dag niet mee door.

Deel dit artikel

  • Provincie wil oude windmolens niet laten doordraaien

    Blikopzeewolde.nl- De gemeenteraad van Zeewolde riep op 1 juni de provincie op (zoveel als mogelijk) de oude windmolens ( circa 180) te laten doordraaien. Pas op 6 november is daarover

  • Alleen heterdaadje helpt bij te vroeg afsteken vuurwerk (en dat is niet te doen)

    Blikopzeewolde.nl- Alleen bij op heterdaad betrappen bij het voortijdig afsteken van vuurwerk kan de politie of de boa optreden, maar een heterdaadje is vrijwel niet mogelijk. Dat schrijft het college

  • Leefbaar Zeewolde: zorgen over wat de superkazerne gaat betekenen voor de kernwaarden rust, ruimte en groen

    Blikopzeewolde.nl- Leefbaar Zeewolde maakt zich ernstig zorgen over de voorlopige plannen van Defensie voor een superkazerne. Zorgen over wat deze kazerne zal gaan betekenen voor de kernwaarden van Zeewolde; rust, ruimte