‘De Komeet’ voor dak- en thuislozen

maandag 21 november 2022 13:48

Blikopzeewolde.nl- De tussenvoorziening ‘de Komeet’ op het Planetenveld 35 is een feit. De voorziening is bedoelt voor kwetsbare mensen, die hier tijdelijk kunnen wonen en ondersteuning nodig hebben, zodat ze na een tijdje (weer) op zichzelf kunnen wonen. Het pand bestaat uit 23 wooneenheden. Een deel van deze betaalbare woningen huren mensen met een ondersteuningsvraag, zoals woonondersteuning, financiële ondersteuning of psychosociale ondersteuning. Bewoners huren zelf de woonruimte en krijgen ondersteuning van professionals waar nodig. Voor jongeren onder de 23 die de huur niet kunnen opbrengen, word gezocht naar een oplossing.

In een deel van de wooneenheden wonen mensen zonder een ondersteuningsvraag. Hierdoor ontstaat een zogenoemde ‘magic mix’: een gemeenschap van vragende en dragende bewoners.De lasten voor de gemeente (die de hoofdhuurder van het pand is) worden onder meer gedekt door de geld dat de regering heeft vrijgemaakt voor een brede aanpak dak- en thuisloosheid, de zogeheten Blokhuisgelden.

De Komeet is in samenwerking van de gemeente Zeewolde met GGz Centraal, ’s Heerenloo, MDF en Woonpalet ontwikkeld. Naar verwachting kan de Komeet vanaf januari 2023 door bewoners in gebruik worden genomen. De lasten voor de gemeente worden onder meer gedekt door de geld dat de regering heeft vrijgemaakt voor een brede aanpak dak- en thuisloosheid, de zogeheten Blokhuisgelden.

 

 

 

Deel dit artikel

 • Wethouder Erik van de Beld: ‘In een dorpshuis komt alles samen’

  Blikopzeewolde.nl- Deze ‘longread’ van Blikopzeewolde.nl omvat 1168 woorden. Het gesprek met wethouder Erik van de Beld gaat over zijn droom voor een ‘breed’ dorpshuis, ‘dat maakt de samenleving sterker’. Het gaat

  Lees meer
 • Uitleg plan ‘Waterpark Zeewolde’ in bibliotheek (op 10 december)

  Blikopzeewolde.nl- Zeewoldenaar Gerard Boers legt zijn plan 'Waterpark Zeewolde' uit op 10 december (10.30-11.30 uur) in de bibliotheek. Bij goed weer wordt daar een veldtrip aan gekoppeld. In een bepaald gebied

  Lees meer
 • Vrouw rijdt dronken tegen een bloembak

  Blikopzeewolde.nl- Politiechef Miklos Coumou gaf vanochtend een overzicht van de gebeurtenissen (10-24 november) waar zijn mensen bij betrokken waren. * Op 11 november een winkeldiefstal in de middag aan de Weergang (Ravelijn).

  Lees meer