De VerhalenArk komt naar Zeewolde

maandag 4 april 2022 16:40

www.blikopzeewolde.nl Op woensdag 6 april meert de VerhalenArk aan in de kom van het Tulpeiland. De VerhalenArk is de eerste en enige drijvende tentoonstelling van de bijbelverhalen ter wereld. De ark heeft al vele Europese landen aangedaan en vaart, als alles meezit, woensdag van Huizen naar Zeewolde. Aan boord van de ark, die 70 meter lang, 10 meter breed en 13 meter hoog is, worden de verhalen uitgebeeld van Adam en Eva, Noach, Abraham, Mozes en Samson tot aan het Nieuwe Testament.  Op vier verdiepingen met een inhoud van 2000 vierkante meter loopt de bezoeker door een interactieve expositie.

Het schip heeft zelf geen motor, vandaar dat het met sleepboten wordt ‘gebracht’. De ark blijft drie maanden in Zeewolde. Een aantal zaken moet nog geregeld worden voordat de deuren geopend kunnen worden. Het is op dit moment nog niet bekend wat de exacte datum van opening wordt.

Zodra de deuren geopend worden, zijn inwoners, toeristen, schoolklassen en andere groepen welkom.
In de ark bevinden zich een museum, theater, souvenirwinkel en horeca. Informatie over openingstijden en tickets wordt bekendgemaakt via de media en op de site verhalenark.nl.

Zie ook https://youtu.be/Uf5vLgkKNR8

 

 

Deel dit artikel

  • Ploggen met Leefbaar Zeewolde voor een dorp zonder zwerfafval

    Blikopzeewolde.nl- Op zaterdag 7 oktober organiseert Leefbaar Zeewolde voor de vijfde maal het jaarlijkse Plogging Evenement. De lokale partij zal daarvoor afvalzakken uitreiken en ploggers voorzien van een hesje en handschoenen.

  • Wijkchallenge: delen is duurzamer dan bezitten

    Blikopzeewolde.nl- In een circulaire wijk zorgen we ervoor dat grondstoffen en materialen in de buurt worden hergebruikt. Samen kun je ongelooflijk veel grondstoffen besparen in de wijk.  Doe je

  • Ideetje voor 40 jaar Zeewolde? Geef het jubeljaar vorm!

    Blikopzeewolde.nl- Op woensdag 4 oktober organiseert de gemeente een avond over de viering van 40 jaar Zeewolde. Voor deze avond zijn de inwoners uitgenodigd die een idee/activiteit hebben aangedragen