De VerhalenArk komt naar Zeewolde

maandag 4 april 2022 16:40

www.blikopzeewolde.nl Op woensdag 6 april meert de VerhalenArk aan in de kom van het Tulpeiland. De VerhalenArk is de eerste en enige drijvende tentoonstelling van de bijbelverhalen ter wereld. De ark heeft al vele Europese landen aangedaan en vaart, als alles meezit, woensdag van Huizen naar Zeewolde. Aan boord van de ark, die 70 meter lang, 10 meter breed en 13 meter hoog is, worden de verhalen uitgebeeld van Adam en Eva, Noach, Abraham, Mozes en Samson tot aan het Nieuwe Testament.  Op vier verdiepingen met een inhoud van 2000 vierkante meter loopt de bezoeker door een interactieve expositie.

Het schip heeft zelf geen motor, vandaar dat het met sleepboten wordt ‘gebracht’. De ark blijft drie maanden in Zeewolde. Een aantal zaken moet nog geregeld worden voordat de deuren geopend kunnen worden. Het is op dit moment nog niet bekend wat de exacte datum van opening wordt.

Zodra de deuren geopend worden, zijn inwoners, toeristen, schoolklassen en andere groepen welkom.
In de ark bevinden zich een museum, theater, souvenirwinkel en horeca. Informatie over openingstijden en tickets wordt bekendgemaakt via de media en op de site verhalenark.nl.

Zie ook https://youtu.be/Uf5vLgkKNR8

 

 

Deel dit artikel

 • Waterscouts overstromen dorp (en bedanken Zeewolde met een gondelvaart)

  Blikopzeewolde.nl- Waterscouts, tegen de 4500, uit het ganse land, overspoelden vanmiddag het Raadhuisplein. Hun kamp, NaWaKa (nationaal watersportkamp) opende. De haven lag vol met vletjes, de scouts kleurden het plein.

  Lees meer
 • 32e editie ‘Zeewolde bij de Pinken’ zaterdag 3 september

  Blikopzeewolde.nl- Eén van de leukste dagen in Zeewolde en zeker de meest bijzondere nadert: 'Zeewolde bij de Pinken': zaterdag 3 september. Een echte 'ouderwetse' koeienshow, waar maak je dat nog

  Lees meer
 • Mariette heeft een oogje op Zeewolde

  Blikopzeewolde.nl- Mariette Oosterhoff woont met haar man in Voorthuizen en maakt zich op om te verhuizen naar Zeewolde. waarom kiest ze voor ons mooie dorp? En hoe burgert een nieuweling

  Lees meer