‘Doe eens duurzaam’- week vol duurzaamheid

maandag 10 oktober 2022 10:00

Blikopzeewolde.nl- Van zaterdag 8 tot en met zaterdag 15 oktober organiseert de  gemeente samen met een aantal lokale partners de ‘Doe eens duurzaam week’. Wethouder duurzaamheid Ernst Bron roept zijn dorpsgenoten op om actief mee te doen: “Doe mee en ontdek hoe makkelijk het is om duurzamer te leven”. Het programma bestaat uit verschillende activiteiten:

 1. Paddenstoelenexcursie en knutselen bij IVN op 9 oktober

Op 9 oktober kunt u vanaf 13.00 – 16.00 uur meelopen met de paddenstoelenexcursie van IVN. Elk kwartier vertrekt een groep. Kinderen kunnen ook nog een vogelvoederhuisje knutselen bij de Roode schuur. Locatie: IVN Zeewolde, Dasselaarweg 29. Doe meteen lekker duurzaam en kom op de fiets! Lukt dat niet, dan kunt u bij de begraafplaats parkeren.

 1. Tegel eruit plant erin op 11 oktober

Bij inwoners die zich hebben aangemeld  haalt de Tegeltaxi tegels op die plaats gemaakt hebben voor groen in de tuin

 1. Natuurpuzzeltocht voor kinderen onder de 12 op 12 oktober

Bij de ingang van het Klauterwoud (naast de MMM boerderij ) vindt u alle informatie over de natuurpuzzeltocht. Hier kunt u na afloop ook de antwoorden checken en ontvangen kinderen een consumptiebon voor een beker limonade bij de MMM boerderij én een leuke attentie.

 1. Lever je winterjas in voor een appelbol (hele week)

Heeft u een nieuwe winterjas? Bij de Basisz kunt u uw oude, goede, nog draagbare, schone winterjas de hele ‘Doe eens duurzaam week’ ruilen voor een voucher voor een overheerlijke huisgemaakte appelbol. Kringloopwinkel de Basisz is te vinden aan de Mast 35.

 1. Ga op energie-expeditie in het Energieloket (hele week)

Welke apparaten verbruiken veel energie en welke minder? De meeste mensen hebben geen idee. Bij het Energiehuis (in de Flevomeer bibliotheek) kunt u het energieverbruik van verschillende apparaten ontdekken via een energiemeter. Bezoekers mogen zelf iets meenemen, maar er staan ook apparaten. Leuk voor jong en oud. Wilt u meer meten en weten? Dan kunt u meteen een energiemeter lenen. Kijk voor de openingstijden op https://energieloketflevoland.nl/zeewolde/

 1. Giga-groene brievenbus

In het Energiehuis van het Energieloket Zeewolde vindt u een speciale Gi-Ga-Groene brievenbus in de Flevomeer bibliotheek. Alle kinderen kunnen hun slimme en energiezuinige ideeën in deze brievenbus doen. Eind 2022  wordt de brievenbus geleegd en wint de inzender van het meest interessante idee de Gi-Ga-Groen-beker.

Het volledige programma  staat op https://www.duurzaamzeewolde.nl/doe-eens-duurzaam-week

 

Deel dit artikel

 • Ploggen met Leefbaar Zeewolde voor een dorp zonder zwerfafval

  Blikopzeewolde.nl- Op zaterdag 7 oktober organiseert Leefbaar Zeewolde voor de vijfde maal het jaarlijkse Plogging Evenement. De lokale partij zal daarvoor afvalzakken uitreiken en ploggers voorzien van een hesje en handschoenen.

 • Wijkchallenge: delen is duurzamer dan bezitten

  Blikopzeewolde.nl- In een circulaire wijk zorgen we ervoor dat grondstoffen en materialen in de buurt worden hergebruikt. Samen kun je ongelooflijk veel grondstoffen besparen in de wijk.  Doe je

 • Ideetje voor 40 jaar Zeewolde? Geef het jubeljaar vorm!

  Blikopzeewolde.nl- Op woensdag 4 oktober organiseert de gemeente een avond over de viering van 40 jaar Zeewolde. Voor deze avond zijn de inwoners uitgenodigd die een idee/activiteit hebben aangedragen