Drie dagen lang genieten van Havendagen: boten, muziek en plezier beleven!

maandag 4 juli 2022 12:34
Blikopzeewolde.nl-  Van 22 tot en met 24 juli 2022 ligt de Aanloophaven vol met varend erfgoed. Van sleepboten, opduwers, tjalken en vracht- en visserijschepen tot modernere boten. Alle dagen biedt het programma leuke activiteiten voor het hele gezin aangeboden door stichting Puur Zeewolde. In de loop van de vrijdag varen de meer dan veertig boten de haven binnen. ’s avond zijn de  boten verlicht: een mooi schouwspel.
‘Wij zijn trots dat we in dit jubileumjaar, het is de vijfde editie, weer zoveel schippers naar Zeewolde komen’, zegt Bert van de Kieft organisator en bestuurslid van Puur Zeewolde.
Er liggen dit jaar weer unieke schepen in de haven waaronder de stoomboot Johannes en de reddingsboot Johanna Louisa van de KNRM. In de 25 jaar dat de reddingboot Johanna Louisa dienstdeed op het reddingstation IJmuiden was het betrokken bij veel reddingen.

Bezoekers aan de Havendagen kunnen zich in het weekend aanmelden voor een tochtje over het water met de stoomboot Johannes en bij een aantal opduwers tegen betaling.

Op de vrijdagmiddag heet burgemeester Gerrit Jan Gorter de schippers ‘s middags van harte welkom tijdens de officiële opening in de feesttent. De locatie vormt het hele weekend het hart van de activiteiten. ’s Avonds wordt het programma afgetrapt met een meezingconcert van de AMVZ en afgesloten met een spetterend optreden van de “Status Quo Forever” tribute band.

Programma vol unieke activiteiten en muziek
De zaterdag start met een vol programma. In de Aanloophaven vindt er een  kunstmarkt en een oude ambachtenmarkt plaats. De markt wordt aangevuld met een zomermarkt in het centrum. Nostalgie is er in de vorm een collectie stationaire motoren. Ook aan de kleintjes is er gedacht, zij zullen zich prima vermaken bij de minikermis. Watersportgerichte activiteiten, zoals suppen, flyboarden, wakeboarden, etc. ontbreken niet. Ook huren van een sloep of waterfiets behoort tot de mogelijkheden. De avond wordt afgesloten met een muzikaal optreden van Nadine Rozendaal (lokaal talent) en een knallend optreden aangeboden door restaurant The Lux van “The Best ABBA Tribute Band”.

Het programma op de zondag mag er ook zijn; de dag start met een oecumenische kerkdienst in de tent en wordt daarna overgenomen door een muzikaal programma. Na het optreden van Linda & Friends (jazz kwartet), de Big Bend Sway Wolde en het zeemanskoor Nijkerks Welvaren is het podium aan de veilingmeester van die middag. Bijzondere kunststukken, van het koninklijk bezoek aan Zeewolde in 2006, worden die middag geveild. De opbrengst daarvan komt geheel ten goede aan een goed doel.

Voor meer informatie over de Havendagen Zeewolde: info@puurzeewolde.nl

Meer informatie: www.puurzeewolde.nl

Deel dit artikel

  • Moestuincoaches gaan scholen helpen groener te worden

    Blikopzeewolde.nl-  Flevoland is sinds deze week 22 moestuincoaches rijker. Met succes hebben zij de training van IVN Natuureducatie en VELT afgerond en willen nu graag scholen en BSO’s ondersteunen

  • Energieteam hielp ruim 300 huishoudens in Zeewolde

    Blikopzeewolde.nl- Het energieteam Zeewolde heeft in het afgelopen jaar 323 huishoudens in het dorp bezocht. Bij deze huishoudens zijn verschillende energiebesparende maatregelen genomen om het huis energiezuiniger te maken en het

  • Windpark levert bijdrage aan 21 mooie dorpsinitiatieven

    Blikopzeewolde.nl-  Het Windpark Zeewolde levert inkomen op voor de deelnemende boeren, levert een bijdrage aan de energietransitie maar levert ook financiën op voor het dorp. Dat heet de gebiedsgebonden