Drie dagen lang genieten van Havendagen: boten, muziek en plezier beleven!

maandag 4 juli 2022 12:34
Blikopzeewolde.nl-  Van 22 tot en met 24 juli 2022 ligt de Aanloophaven vol met varend erfgoed. Van sleepboten, opduwers, tjalken en vracht- en visserijschepen tot modernere boten. Alle dagen biedt het programma leuke activiteiten voor het hele gezin aangeboden door stichting Puur Zeewolde. In de loop van de vrijdag varen de meer dan veertig boten de haven binnen. ’s avond zijn de  boten verlicht: een mooi schouwspel.
‘Wij zijn trots dat we in dit jubileumjaar, het is de vijfde editie, weer zoveel schippers naar Zeewolde komen’, zegt Bert van de Kieft organisator en bestuurslid van Puur Zeewolde.
Er liggen dit jaar weer unieke schepen in de haven waaronder de stoomboot Johannes en de reddingsboot Johanna Louisa van de KNRM. In de 25 jaar dat de reddingboot Johanna Louisa dienstdeed op het reddingstation IJmuiden was het betrokken bij veel reddingen.

Bezoekers aan de Havendagen kunnen zich in het weekend aanmelden voor een tochtje over het water met de stoomboot Johannes en bij een aantal opduwers tegen betaling.

Op de vrijdagmiddag heet burgemeester Gerrit Jan Gorter de schippers ‘s middags van harte welkom tijdens de officiële opening in de feesttent. De locatie vormt het hele weekend het hart van de activiteiten. ’s Avonds wordt het programma afgetrapt met een meezingconcert van de AMVZ en afgesloten met een spetterend optreden van de “Status Quo Forever” tribute band.

Programma vol unieke activiteiten en muziek
De zaterdag start met een vol programma. In de Aanloophaven vindt er een  kunstmarkt en een oude ambachtenmarkt plaats. De markt wordt aangevuld met een zomermarkt in het centrum. Nostalgie is er in de vorm een collectie stationaire motoren. Ook aan de kleintjes is er gedacht, zij zullen zich prima vermaken bij de minikermis. Watersportgerichte activiteiten, zoals suppen, flyboarden, wakeboarden, etc. ontbreken niet. Ook huren van een sloep of waterfiets behoort tot de mogelijkheden. De avond wordt afgesloten met een muzikaal optreden van Nadine Rozendaal (lokaal talent) en een knallend optreden aangeboden door restaurant The Lux van “The Best ABBA Tribute Band”.

Het programma op de zondag mag er ook zijn; de dag start met een oecumenische kerkdienst in de tent en wordt daarna overgenomen door een muzikaal programma. Na het optreden van Linda & Friends (jazz kwartet), de Big Bend Sway Wolde en het zeemanskoor Nijkerks Welvaren is het podium aan de veilingmeester van die middag. Bijzondere kunststukken, van het koninklijk bezoek aan Zeewolde in 2006, worden die middag geveild. De opbrengst daarvan komt geheel ten goede aan een goed doel.

Voor meer informatie over de Havendagen Zeewolde: [email protected]

Meer informatie: www.puurzeewolde.nl

Deel dit artikel

 • Waterscouts overstromen dorp (en bedanken Zeewolde met een gondelvaart)

  Blikopzeewolde.nl- Waterscouts, tegen de 4500, uit het ganse land, overspoelden vanmiddag het Raadhuisplein. Hun kamp, NaWaKa (nationaal watersportkamp) opende. De haven lag vol met vletjes, de scouts kleurden het plein.

  Lees meer
 • 32e editie ‘Zeewolde bij de Pinken’ zaterdag 3 september

  Blikopzeewolde.nl- Eén van de leukste dagen in Zeewolde en zeker de meest bijzondere nadert: 'Zeewolde bij de Pinken': zaterdag 3 september. Een echte 'ouderwetse' koeienshow, waar maak je dat nog

  Lees meer
 • Mariette heeft een oogje op Zeewolde

  Blikopzeewolde.nl- Mariette Oosterhoff woont met haar man in Voorthuizen en maakt zich op om te verhuizen naar Zeewolde. waarom kiest ze voor ons mooie dorp? En hoe burgert een nieuweling

  Lees meer