Eerste paal nieuwbouw Woonpalet aan de Windlust

woensdag 11 oktober 2023 10:32

Blikopzeewolde.nl- Woningbouwcorporatie Woonpalet gaat twee complexen van twee maal 16 huurappartenten bouwen aan de Windlust in de polderwijk. Met het poseren op de eerste reeks van in totaal 104 heipalen, markeerde het Bouwteam Salverda-Woonpalet op dinsdag 11 oktober de start van de bouw van 32 sociale huurappartementen in de Polderwijk. Het gaat om 20 appartementen met twee slaapkamers en 12 appartementen met drie slaapkamers, verdeeld over twee appartementengebouwen. De appartementen met drie slaapkamers gaan met voorrang naar woningzoekenden met een inkomen tot zo’n € 60.000,-. Hier kiest Woonpalet heel bewust voor, want op deze manier kan Woonpalet ook een thuis bieden aan woningzoekenden met een middenklasse-inkomen.

De appartementen met twee slaapkamers hebben een woonoppervlakte van circa 60 m2, de appartementen met drie slaapkamers van circa 73 m2. Alle appartementen hebben vloerverwarming, hoog rendementsglas, vijf zonnepanelen, een open keuken (elektrisch koken), een balkon/terras aan de woonkamer en een badkamer voorzien van douche, toilet en wastafel. De wasmachine-aansluiting is slim verwerkt in de technische ruimte en elk appartement heeft een eigen fietsenberging naast de appartementengebouwen. Parkeren op openbaar terrein tussen de gebouwen in.

De twee appartementengebouwen (De Zoeker en De Verwachting) worden gebouwd aan de Windlust in de Polderwijk. Op deze ruime, groene, glooiende locatie vormen de gebouwen straks de twee bakens die de wijk afmaken. De uitstraling sluit naadloos aan op de omgeving, doordat de gevels uitgevoerd worden in hetzelfde metselwerk als de tegenovergelegen woningen. Net als bij de woningen, worden de entrees van De Zoeker en De Verwachting geaccentueerd met houten gevelbekleding. Zo wordt met kleuren en materialen de eenheid met de omgeving benadrukt. De Zoeker en De Verwachting zijn ontworpen door FIER Architecten uit Nijkerk en worden ontwikkeld door Salverda Bouw.

Naar verwachting worden de appartementen eind oktober geadverteerd. Ze zijn bestemd voor woningzoekenden vanaf 23 jaar. Als alles volgens planning verloopt, wordt de nieuwbouw in het najaar van 2024 opgeleverd.

 

FOTO: Bouwteam Salverda-Woonpalet poseert op de eerste reeks van in totaal 104 heipalen van twee appartementengebouwen aan de Windlust in Zeewolde.

Deel dit artikel

  • Column: Weet wat je kiest!

    Blikopzeewolde.nl- Vandaag gaan we weer naar de stembus voor de verkiezingen van de Tweede Kamer. Maak vooral gebruik van je stemrecht! En laat je leiden door wat goed voor jou

  • Straathoekwerk: Wie wordt er nu blij van dit regeltje?

    Blikopzeewolde.nl- Wie er blij wordt van de wettelijke aanbestedingsregels rondom het straathoekwerk? De gemeente niet, te lezen aan de toon van het persbericht, Nummer-13 niet- de organisatie die het straathoekwerk

  • Verbouwing raadszaal: gemeenteraad weg uit gemeentehuis

    Blikopzeewolde.nl- De gemeenteraad zelf moet er nog een beslissing over nemen maar als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt worden er straks geen vergaderingen van de gemeenteraad