Energieteam hielp ruim 300 huishoudens in Zeewolde

donderdag 30 november 2023 11:47

Blikopzeewolde.nl- Het energieteam Zeewolde heeft in het afgelopen jaar 323 huishoudens in het dorp bezocht. Bij deze huishoudens zijn verschillende energiebesparende maatregelen genomen om het huis energiezuiniger te maken en het energiegebruik te verminderen. Het energieteam was ingezet door de gemeente als één van de acties om huishoudens met een laag inkomen en hoge energiekosten te helpen in de strijd tegen energiearmoede.

Het team van klussers en energiemaatjes inventariseerde de wensen van bewoners van de aangemelde woningen, rondom energiebesparing. Veel bewoners waren vooral geïnteresseerd in ‘meer warmte’ en ‘minder tocht’. Enkele bewoners hadden al drastische maatregelen genomen om energie te besparen, zoals het niet gebruiken van de verwarming. Met gemiddeld 6 kleine aanpassingen per woning is de actie geslaagd te noemen. Robert, Energiemaatje in Zeewolde, vertelt “De dankbaarheid die je krijgt van veel inwoners na een uurtje klussen en een fijn gesprek, is echt bijzonder. Met veel plezier en trots ben ik actief als Energiemaatje”.

De meest voorkomende acties waren het vervangen van lampen door LED verlichting, het aanbrengen van radiatorfolie en het installeren van tijdschakelaars. Ook heeft ieder huishouden een bepaaradvies op maat ontvangen.

Het budget voor deze actie is nu volledig ingezet waarmee de actie is afgerond in oktober 2023. Bewoners met (financiële) hulpvragen kunnen nog altijd terecht op het financiële spreekuur in het Vraaghuis, of bij MDF Zeewolde. Wilt u nog/ ook advies over energiebesparende maatregelen voor uw huis, dan kunt u terecht bij Het Energieloket (in de FlevoMeer Bibliotheek, Kerkstraat 2).

Deel dit artikel

  • Basisz blij verrast met cheque van de Rabobank

    Blikopzeewolde.nl- Corine Kroon en Martine Kruider van Stichting De Basisz werden blij verrast met een cheque van de Rabobank. Ter gelegenheid van 125 jaar Rabobank mochten duurzame initiatieven een aanvraag

  • Marktbezoekster wint (miniatuur) electrische auto  

    Blikopzeewolde.nl- Wethouder Helmut Hermans heeft de winnaar getrokken van de marktactie. Mevrouw van der Well kwam als gelukkige uit de bus en heeft daarmee een (miniatuur) electrische auto gewonnen.  

  • Eikenprocessierups: meer dan alleen overlast

    Blikopzeewolde.nl- Hij is bijna elk jaar wel in het nieuws en zal bij veel mensen vooral bekend zijn om de overlast die hij kan veroorzaken: de eikenprocessierups. Maar er is veel