Ensemble Black Pencil bij heropening Groene Kathedraal

vrijdag 27 mei 2022 11:01

Klik op dit artikel en lees zonder kosten het complete bericht op www.blikopzeewolde.nl Het ensemble Black Pencil geeft (tussen 11.00 en 12.00 uur)  een concert op zaterdag 4 juni bij de heropening van De Groene Kathedraal. Het landschapskunstwerk tussen Zeewolde en Almere is grondig gerestaureerd. 4 juni is tevens de start van het land art- weekend. Het kunstwerk is te bereiken via de Tureluurweg.

De Groene Kathedraal is een plattegrond van de kathedraal van Reims (Frankrijk) die beplant is met populieren. Het werk is gerestaureerd met de aanplant van 32 nieuwe bomen en blijft daarmee ook voor de toekomst behouden. Dit wordt gevierd met een uitvoering door het hedendaagse muziekensemble Black Pencil bij het kunstwerk. Het eerste muziekstuk, voor De Groene kathedraal, werd gecomponeerd door Calliope Tsoupaki die in Nederland van 2018 tot 2020 de titel had van ‘Componist des Vaderlands’. Black Pencil, opgericht in 2010, kenmerkt zich door een origineel, historisch geïnformeerd, virtuoos en fris geluid door de unieke combinatie van instrumenten.

Ook de Aardzee, het Observatorium en Sealevel worden/zijn gerestaureerd. De landschapskunstwerken van Flevoland zijn een nationaal en internationaal visitekaartje van  de provincie.

Deel dit artikel

 • Elizia’s (boeken)keuze: ‘De reünie’ van Simone van der Vlugt. 

  Blikopzeewolde.nl- Elisia van Loevezijn is gek op boeken en schrijft al enkele jaren voor zichzelf recensies. Ze studeert culturele wetenschappen aan de Open Universiteit en werkt in de Oude Bieb.

  Lees meer
 • Column Mariette: ‘Zijn we geland?’

  Blikopzeewolde.nl- Mariette Oosterhoff woonde tot voor kort met haar man in Voorthuizen en verhuisde naar Zeewolde. Waarom koos ze voor ons mooie dorp? En hoe burgert een nieuweling hier in?

  Lees meer
 • ‘Sparkling Christmas’ met Angels Rule in De Verbeelding

  Blikopzeewolde.nl- Op zaterdagavond 10 december wordt paviljoen De Verbeelding gehuld in kerstsfeer met de groep Angels Rule. Met hun concert ‘Sparkling Christmas’ trakteren ze het publiek op hun allermooiste songs: van

  Lees meer