Filmrubriek: de meest geweldige B- science fiction films op Netflix

woensdag 25 januari 2023 09:01

Blikopzeewolde.nl- In de filmrubriek dit keer het aanbod van Netflix. Dat is overweldigend, zoals we wel weten. Soms zitten pareltjes echt diep in de krochten van deze streamingdienst verstopt. Pareltjes voor de liefhebber dan, ze zitten niet voor niets verstopt. Zo zag ik laatst ‘Devil girl from Mars', een Engelse SF- film in zwart-wit uit 1954.  Zo'n fijne B- film waarvan ik dacht dat die alleen in Hollywood gemaakt werden. B- films:films met een laag budget en geen pretenties (meestal dan).

Allemaal nu, en misschien toen ook wel, onbekende acteurs behalve een: John Laurie, een man met een geweldige lange carrière, maar we kennen de schotse acteur als ‘private Frazer’ (It was a dark and gloomy night) uit Dad’s Army. Het is me toch wat voor een man die 49 jaar in films acteerde en werkte met regisseurs als Laurence Olivier, Michael Powell en zelfs een (piep)klein rolletje had in the Thirty Nine Steps van Hitchcock.

Mannen zijn op de planeet waar de duivelse vrouw vandaan komt, gereduceerd tot robots, die de vrouwen zeer gehoorzaam zijn. Een lichte feministische touch.

Maar goed, terug naar de film. Stelt niet veel voor maar wel lekker dus. UFO land en de Martiaanse, gekleed als een strenge meesteres in een sexy kort rokje, dreigt de aarde te vernietigen als…. Het fijne van die films is het tempo dat niet hysterisch hoog ligt, geen bombast, lekker voor een verregende middag.

En via zo’n film ontdek je andere diamantjes als ‘They came from beyond space’, Warlords of Atlantis’ en wat humoristischer: ‘Spaced out’. Op Netflix staat ook TOS ofwel The Old Series van Startrek, maar de liefhebber wist dat de liefhebber al.

 

Uw filmgek is vanouds Max Wolters.

Deel dit artikel

  • Creakids in koffiehuis de Oude Bieb

    Blikopzeewolde.nl- Krijg je ook energie van in verbinding komen met andere ouders van jonge kinderen? En vindt jouw kind het leuk om te zingen en te dansen? Zet dinsdag

  • Boeken: Elisia kiest Pachinko van Min Jin Lee

    Blikopzeewolde.nl- Elisia van Loevezijn is gek op boeken en schrijft al enkele jaren voor zichzelf recensies. Ze studeert cultuur wetenschappen aan de Open Universiteit en werkt als content creator bij

  •  Land Art Weekend met kunst, verhalen, muziek, VR, workshops, yogalessen en meer.

    Blikopzeewolde.nl-  Je zou Flevoland een 'openluchtmuseum' kunnen noemen voor land art (landschapskunst). Rij of fiets tijdens het Land Art Weekend op 3 en 4 juni 2023 door de polder en ontdek deze