Filmrubriek: de meest geweldige B- science fiction films op Netflix

woensdag 25 januari 2023 09:01

Blikopzeewolde.nl- In de filmrubriek dit keer het aanbod van Netflix. Dat is overweldigend, zoals we wel weten. Soms zitten pareltjes echt diep in de krochten van deze streamingdienst verstopt. Pareltjes voor de liefhebber dan, ze zitten niet voor niets verstopt. Zo zag ik laatst ‘Devil girl from Mars', een Engelse SF- film in zwart-wit uit 1954.  Zo'n fijne B- film waarvan ik dacht dat die alleen in Hollywood gemaakt werden. B- films:films met een laag budget en geen pretenties (meestal dan).

Allemaal nu, en misschien toen ook wel, onbekende acteurs behalve een: John Laurie, een man met een geweldige lange carrière, maar we kennen de schotse acteur als ‘private Frazer’ (It was a dark and gloomy night) uit Dad’s Army. Het is me toch wat voor een man die 49 jaar in films acteerde en werkte met regisseurs als Laurence Olivier, Michael Powell en zelfs een (piep)klein rolletje had in the Thirty Nine Steps van Hitchcock.

Mannen zijn op de planeet waar de duivelse vrouw vandaan komt, gereduceerd tot robots, die de vrouwen zeer gehoorzaam zijn. Een lichte feministische touch.

Maar goed, terug naar de film. Stelt niet veel voor maar wel lekker dus. UFO land en de Martiaanse, gekleed als een strenge meesteres in een sexy kort rokje, dreigt de aarde te vernietigen als…. Het fijne van die films is het tempo dat niet hysterisch hoog ligt, geen bombast, lekker voor een verregende middag.

En via zo’n film ontdek je andere diamantjes als ‘They came from beyond space’, Warlords of Atlantis’ en wat humoristischer: ‘Spaced out’. Op Netflix staat ook TOS ofwel The Old Series van Startrek, maar de liefhebber wist dat de liefhebber al.

 

Uw filmgek is vanouds Max Wolters.

Deel dit artikel

  • ZeewoldeLive: podium vol Zeewolder muziektalent in The Lux

    Blikopzeewolde.nl- Onder de naam PodiumXtra geeft ZeewoldeLive zaterdag 25 november Zeewolder muzikanten in The Lux de ruimte om in eigen dorp op te treden.  Met een zeer gevarieerd repertoire van onder

  • Zeewolde Winterworld: nu aanmelden voor ‘Bij de Fluitketelschuiven’

    Blikopzeewolde.nl- “Bij de Fluitketel schuiven”, een van de meest populaire activiteiten tijdens Zeewolde Winterworld komt weer terug. Hoe ging het ook alweer? Simpel: schuif met de pannen/strijkijzers zo dicht mogelijk

  • Grondige renovatie kunstwerk: ‘Sea Level’ wordt vanaf de bodem heropgebouwd

    Blikopzeewolde.nl- Het kunstwerk 'Sea Level', beter bekend als de muur van Serra, wordt grondig gerestaureerd. Uit navraag blijkt dat grondig ook echt tot op de bodem betekent. De twee