Filmrubriek: de meest geweldige B- science fiction films op Netflix

woensdag 25 januari 2023 09:01

Blikopzeewolde.nl- In de filmrubriek dit keer het aanbod van Netflix. Dat is overweldigend, zoals we wel weten. Soms zitten pareltjes echt diep in de krochten van deze streamingdienst verstopt. Pareltjes voor de liefhebber dan, ze zitten niet voor niets verstopt. Zo zag ik laatst ‘Devil girl from Mars', een Engelse SF- film in zwart-wit uit 1954.  Zo'n fijne B- film waarvan ik dacht dat die alleen in Hollywood gemaakt werden. B- films:films met een laag budget en geen pretenties (meestal dan).

Allemaal nu, en misschien toen ook wel, onbekende acteurs behalve een: John Laurie, een man met een geweldige lange carrière, maar we kennen de schotse acteur als ‘private Frazer’ (It was a dark and gloomy night) uit Dad’s Army. Het is me toch wat voor een man die 49 jaar in films acteerde en werkte met regisseurs als Laurence Olivier, Michael Powell en zelfs een (piep)klein rolletje had in the Thirty Nine Steps van Hitchcock.

Mannen zijn op de planeet waar de duivelse vrouw vandaan komt, gereduceerd tot robots, die de vrouwen zeer gehoorzaam zijn. Een lichte feministische touch.

Maar goed, terug naar de film. Stelt niet veel voor maar wel lekker dus. UFO land en de Martiaanse, gekleed als een strenge meesteres in een sexy kort rokje, dreigt de aarde te vernietigen als…. Het fijne van die films is het tempo dat niet hysterisch hoog ligt, geen bombast, lekker voor een verregende middag.

En via zo’n film ontdek je andere diamantjes als ‘They came from beyond space’, Warlords of Atlantis’ en wat humoristischer: ‘Spaced out’. Op Netflix staat ook TOS ofwel The Old Series van Startrek, maar de liefhebber wist dat de liefhebber al.

 

Uw filmgek is vanouds Max Wolters.

Deel dit artikel

 • ZET is sport, muziek en creativiteit voor en door jongeren voor jongeren

  Blikopzeewolde.nl- In jongerencentrum The Basement zijn, met begeleiding van straathoekwerkster Marin Jongetjes, groepjes jongeren actief met interessante projecten. De laatste daarvan heet ZET. Meghan, Maarten, Dexter, Kimberley en Sophie zijn er al

  Lees meer
 • Old skool blues, jazz en boogie in De Verbeelding

  Blikopzeewolde.nl- Vrijdag 10 februari komt Shakedown Tim met Ilias Scotch naar De Verbeelding. Zij brengen down home blues en uptown boogie zoals die klonk in de jaren ’40 en ‘50,

  Lees meer
 • UKE22 speelt op het Open Podium van Koffiehuis De Oude Bieb

  Blikopzeewolde.nl- Zaterdag 28 januari speelt UKE22 ( JOEK TWENTIE TOE) van 14.30 tot ongeveer 16.00 uur op het Open Podium van Koffiehuis De Oude Bieb aan de Raadhuisstraat in Zeewolde. Toegang

  Lees meer