Forel 11 wint tuinwedstrijd: tuin of balkon is visitekaartje van de buurt

zaterdag 24 juni 2023 12:48

Blikopzeewolde.nl- Elk jaar organiseert Woonpalet de tuinwedstrijd. Deze heeft elk jaar een ander thema, maar wel elk jaar hetzelfde doel. Huurders met een gezellige tuin of balkon in het zonnetje zetten. Want de tuin en het balkon is het visitekaartje van de buurt. Mevrouw Back en de heer Remmers van de Forel 11 zijn de winnaars van de tuinwedstrijd van Woonpalet. Uit handen van Bert van de Kuilen van Nu Jij Werkt kregen de winnaars de prijs overhandigd. Een najaars- en voorjaarsbeurt voor de tuin voor het grove snoei en sjouwwerk uitgevoerd door Nu Jij Werkt. De jury van de tuinwedstrijd bestond dit jaar uit Bert van de Kuilen, woonconsulenten van Woonpalet en leden van Huurdersbelangen Zeewolde. Huurders die mee wilden doen aan de wedstrijd hadden zich opgegeven waarna de jury al hun tuinen/balkons heeft bezocht. Het thema was dit jaar ‘groen’ met aandacht voor klimaatadaptatie en biodiversiteit.

De jury koos de tuin aan Forel 11 unaniem als winnaar. De tuin is een natuurlijk paradijsje dat uitblinkt door de grote verscheidenheid aan planten, struiken en bloemen, aldus de jury. In de tuin valt de mooie vijver op die vogels en insecten aantrekt. Omdat de tuin overwegend groen is, is deze welzeker klimaatadaptief te noemen. Verder is het een tuin die verrast door de vele zitjes en gezellige hoekjes en de verschillende planten en struiken. Voor mevrouw Back en de heer Remmers is de tuin echt een verlengstuk van de woning en ze brengen er dan ook graag vele uren in door.

Naast het tuinabonnement waren er nog meer prijzen te winnen. Mevrouw Hiskes, Doorsteek 56 won de tweede prijs van de tuinwedstrijd namelijk een mooi vogelhuisje. Deze prijs komt haar toe, omdat ook haar tuin een ware oase is. Ze experimenteert graag met stekjes die ze zelf opkweekt. In haar tuin vind je bloemen, kruiden, maar ook tomatenplanten, courgetteplanten en een mooie vijgenboom. Ze moedigt anderen aan om ook in de tuin aan de slag te gaan en ervan te genieten. Daarmee is ze een echte tuinambassadeur. Mevrouw Rozenberg en de heer Vergouw, Duifkruid 49 wonnen met hun gezellige en kleurrijke balkon een rijk gevulde plantenbak met verticaal groen.

 

 

Deel dit artikel