Geen Natuurvergunning voor Lelystad Airport

dinsdag 8 maart 2022 20:23

Lees (zonder kosten) meer op www.blikopzeewolde. nl en klik op dit bericht. Lelystad Airport gaat al jaren de mist in met milieu en natuur.  Minister Christianne van der Wal  (Natuur en stikstof) geeft de gevraagde natuurvergunning niet af. Dit keer is LA gestruikeld over de PAS (Programma Aanpak Stikstof). Er mag niet teveel stikstof neerkomen op de kwetsbare Veluwe. Er zijn volgens de minister verkeerde aannames gedaan over de warmte- inhoud van vliegtuigmotoren. Door uit te gaan van teveel warmte, zou de stikstofuitstoot over een groter gebied verspreid worden (door warmte stijgen de gassen, waardoor deze zich meer verspreiden en de depositie per vierkante meter lager is).

De luchthaven heeft er, zegt de Minister, ook te weinig rekening gehouden met verkeer van- en naar het vliegveld. Het verkeer buiten Flevoland is daarin niet meegenomen. Groepen die tegenstander zijn van de komst van de luchthaven hadden eerder al gewezen op verkeerde aannames. Eerder struikelde de luchthaven enkele keren over de MER (Milieu effecten rapportage) die niet deugdelijk waren.

Volgens de Minister betekent haar besluit overigens niet dat de opening van Lelystad van de baan is.

Deel dit artikel

  • Gemeente verlengd overeenkomst met Zeewoldes uitzendbureau Flevo Direct

    Blikopzeewolde.nl- De gemeente Zeewolde heeft een raamovereenkomst voor uitzendkrachten met uitzendbureau Flevo Direct in Zeewolde. De overeenkomst met een looptijd van 2 jaar eindigde per 1 maart en wordt nu met

  • Vacature: VBZ, Verenigd Bedrijfsleven Zeewolde zoekt een voorzitter

    Blikopzeewolde.nl-  De stichting VBZ, Verenigd Bedrijfsleven Zeewolde, is sinds 2013 de koepelorganisatie van het georganiseerde bedrijfsleven in Zeewolde. De zelfstandige verenigingen Bedrijfskring Zeewolde (BKZ) en de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde (VCZ)

  • BIZ Trekkersveld: ‘Samenwerken is belangrijker dan ooit’

    Blikopzeewolde.nl- In juni kunnen ondernemers op het Trekkersveld stemmen over de BIZ. De Bedrijfskring, die het project trekt, zoekt ambassadeurs. Voorzitter Luuk Salomons: 'Als ambassadeur ben je hèt klankbord voor het