Geen Natuurvergunning voor Lelystad Airport

dinsdag 8 maart 2022 20:23

Lees (zonder kosten) meer op www.blikopzeewolde. nl en klik op dit bericht. Lelystad Airport gaat al jaren de mist in met milieu en natuur.  Minister Christianne van der Wal  (Natuur en stikstof) geeft de gevraagde natuurvergunning niet af. Dit keer is LA gestruikeld over de PAS (Programma Aanpak Stikstof). Er mag niet teveel stikstof neerkomen op de kwetsbare Veluwe. Er zijn volgens de minister verkeerde aannames gedaan over de warmte- inhoud van vliegtuigmotoren. Door uit te gaan van teveel warmte, zou de stikstofuitstoot over een groter gebied verspreid worden (door warmte stijgen de gassen, waardoor deze zich meer verspreiden en de depositie per vierkante meter lager is).

De luchthaven heeft er, zegt de Minister, ook te weinig rekening gehouden met verkeer van- en naar het vliegveld. Het verkeer buiten Flevoland is daarin niet meegenomen. Groepen die tegenstander zijn van de komst van de luchthaven hadden eerder al gewezen op verkeerde aannames. Eerder struikelde de luchthaven enkele keren over de MER (Milieu effecten rapportage) die niet deugdelijk waren.

Volgens de Minister betekent haar besluit overigens niet dat de opening van Lelystad van de baan is.

Deel dit artikel

 • Extra zes maanden ondersteuning voor klein mkb in Flevoland

  Blikopzeewolde.nl- Het kleine mkb in Flevoland kan ook in 2023 rekenen op advies en ondersteuning van het MKB Schakelteam. Dat maakte gedeputeerde Jan-Nico Appelman bekend tijdens de Outlook 2023 bijeenkomst van

  Lees meer
 • Zonnepark Bloesemlaan levert energie voor 2500 huishoudens

  Blikopzeewolde.nl- Eind vorige week werd de elektrische aansluiting van Zonnepark Bloesemlaan van TPSolar in Zeewolde in bedrijf gesteld. Na verschillende testen levert het zonnepark nu officieel groene stroom aan het net.

  Lees meer
 • Ondernemersmicrofoon: Peter Salomons van vakgarage JWS

  Blikopzeewolde.nl- Vakgarage JWS is als universeel autobedrijf onderdeel van de mobiliteit branche. Wij bieden naast in- en verkoop van auto’s al het onderhoud dat auto’s nodig hebben. Tevens zijn wij

  Lees meer