Gi-ga-groen brievenbus voor groene ideeën kinderen

maandag 10 oktober 2022 14:49

Blikopzeewolde.nl- Het thema van de kinderboekenweek dit jaar is Gi-ga-groen. Het Energieloket Zeewolde opende daarom op woensdag 5 oktober een speciale brievenbus in het Energiehuis in de bibliotheek. Alle kinderen in Zeewolde kunnen hun slimme en energiezuinige ideeën in deze speciale brievenbus doen. Eind 2022  wordt de brievenbus geleegd en wint de inzender van het meest interessante idee de Gi-Ga-Groen-beker.

Vera Dam van het Energieloket: “Kinderen hebben vaak goede groene ideeën, zoals hoe we zuiniger met energie kunnen omgaan. Via deze actie verzamelen we graag die ideeën.” Het Energieloket en de gemeente helpen woningbezitters en huurders bij het nemen van energiebesparende maatregelen in huis. Daardoor verminderen ze de CO2-uitstoot en het gebruik van aardgas. Het Energiehuis laat heel praktisch zien wat daarin nu al mogelijk is.

Kom langs bij het Energiehuis

Bezoek het Energiehuis tijdens het inloopspreekuur in bibliotheek. Het huis is geopend op woensdag-, donderdag- en zaterdagochtend vanaf 10:00 uur en op vrijdagmiddag vanaf 14:00. Daarnaast kunnen mensen ook contact leggen via  www.energieloketflevoland.nl .

 

Wooncomfort omhoog, energierekening omlaag. Energieloket Zeewolde helpt!

 

 

 

Deel dit artikel

  • Rust en ruimte aan het water te koop in Zeewolde: Maalgang 12 (Onder bod)

    Te koop: Rust en ruimte in Zeewolde: Maalgang 12. Via Flevopand Makelaars: 439.500 euro. Kijk voor alle informatie op www.flevopand.nl info@flevopand.nl Rust en ruimte aan het water. 'Dit is

  • Basisz blij verrast met cheque van de Rabobank

    Blikopzeewolde.nl- Corine Kroon en Martine Kruider van Stichting De Basisz werden blij verrast met een cheque van de Rabobank. Ter gelegenheid van 125 jaar Rabobank mochten duurzame initiatieven een aanvraag

  • Marktbezoekster wint (miniatuur) electrische auto  

    Blikopzeewolde.nl- Wethouder Helmut Hermans heeft de winnaar getrokken van de marktactie. Mevrouw van der Well kwam als gelukkige uit de bus en heeft daarmee een (miniatuur) electrische auto gewonnen.