Gi-ga-groen brievenbus voor groene ideeën kinderen

maandag 10 oktober 2022 14:49

Blikopzeewolde.nl- Het thema van de kinderboekenweek dit jaar is Gi-ga-groen. Het Energieloket Zeewolde opende daarom op woensdag 5 oktober een speciale brievenbus in het Energiehuis in de bibliotheek. Alle kinderen in Zeewolde kunnen hun slimme en energiezuinige ideeën in deze speciale brievenbus doen. Eind 2022  wordt de brievenbus geleegd en wint de inzender van het meest interessante idee de Gi-Ga-Groen-beker.

Vera Dam van het Energieloket: “Kinderen hebben vaak goede groene ideeën, zoals hoe we zuiniger met energie kunnen omgaan. Via deze actie verzamelen we graag die ideeën.” Het Energieloket en de gemeente helpen woningbezitters en huurders bij het nemen van energiebesparende maatregelen in huis. Daardoor verminderen ze de CO2-uitstoot en het gebruik van aardgas. Het Energiehuis laat heel praktisch zien wat daarin nu al mogelijk is.

Kom langs bij het Energiehuis

Bezoek het Energiehuis tijdens het inloopspreekuur in bibliotheek. Het huis is geopend op woensdag-, donderdag- en zaterdagochtend vanaf 10:00 uur en op vrijdagmiddag vanaf 14:00. Daarnaast kunnen mensen ook contact leggen via  www.energieloketflevoland.nl .

 

Wooncomfort omhoog, energierekening omlaag. Energieloket Zeewolde helpt!

 

 

 

Deel dit artikel

  • Ploggen met Leefbaar Zeewolde voor een dorp zonder zwerfafval

    Blikopzeewolde.nl- Op zaterdag 7 oktober organiseert Leefbaar Zeewolde voor de vijfde maal het jaarlijkse Plogging Evenement. De lokale partij zal daarvoor afvalzakken uitreiken en ploggers voorzien van een hesje en handschoenen.

  • Wijkchallenge: delen is duurzamer dan bezitten

    Blikopzeewolde.nl- In een circulaire wijk zorgen we ervoor dat grondstoffen en materialen in de buurt worden hergebruikt. Samen kun je ongelooflijk veel grondstoffen besparen in de wijk.  Doe je

  • Ideetje voor 40 jaar Zeewolde? Geef het jubeljaar vorm!

    Blikopzeewolde.nl- Op woensdag 4 oktober organiseert de gemeente een avond over de viering van 40 jaar Zeewolde. Voor deze avond zijn de inwoners uitgenodigd die een idee/activiteit hebben aangedragen