Grand Café ‘De Buren’ in complex De Sfinx heeft haar deuren geopend

donderdag 10 februari 2022 14:42

Blik op Zeewolde – Grand Café ‘De Buren’ in complex De Sfinx aan de Flevoweg, heeft haar deuren geopend. Iedereen is welkom: jong, oud, alleen of samen.  Er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Ook is een ieder welkom voor een kopje koffie of lunch. Daarnaast kan er ook een ruimte gehuurd worden voor een feestje of vergadering. ‘Er is behoefte aan gezelligheid en een ruimte waar men elkaar kan ontmoeten’, zegt Trudy de Jong, coördinator bij het Grand café. De officiële opening volgt later dit jaar. Afgelopen week waren er al gratis proeflessen te volgen van de activiteiten Gezond & Gezellig, Kunst & Knutsels en Fit & Fruitig. De deelnemers waren enthousiast en de eerste aanmeldingen zijn binnen.

Het aanbod van activiteiten is heel divers, er is voor ieder wat wils: er wordt bewogen op gezellige of rustige muziek. En tijdens een van de andere activiteiten kan men schilderij maken. Ook is het mogelijk om te breien, haken of borduren. “Samen je hobby uitoefenen is toch veel gezelliger”, aldus een enthousiaste Trudy de Jong.  ‘Ook is het mogelijk om aan te sluiten om met een buurtbewoner een van de bordspelletjes te spelen. Het is een fijne plek om elkaar te ontmoeten en samen leuke dingen te doen.’ Voor een aantal activiteiten wordt een vaste bijdrage gevraagd.

Naast de activiteiten kan men ook binnenlopen om een kopje koffie te drinken of te genieten van een lunch. “Hoe leuk is het om samen het nieuws van de dag door te nemen, want ook de krant ligt op tafel.” geeft Trudy aan. “Het is ook mogelijk om een van de ruimtes  te huren voor een feest of een vergadering. We denken graag mee in mogelijkheden. Ja, we zijn heel blij dat we er eindelijk samen met alle inwoners een gezellige ontmoetingsplek van kunnen gaan maken.”

Veel van de activiteiten worden begeleid door vrijwilligers. Ook het team van het Grand Café bestaat voor het grootste deel uit vrijwilligers. “Super om te zien hoe zij meedenken en  helpen, ook zij vinden het belangrijk om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren.”

Meer informatie  en een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.deburenzeewolde.nl. Hier kan iedereen zich ook aanmelden voor de activiteiten. Op de website is ook de menukaart te vinden. Bij De Buren worden de huidig geldende corona maatregelen natuurlijk gehanteerd. Het Grand café is elke maandag, woensdag en vrijdag geopend van 09.30 – 16.30 uur. Vanaf  9.30 uur staat de koffie klaar en tussen 11.30 en 14.00 uur kan men ook genieten van de lunch.

 

Deel dit artikel

  • Tweede editie Paasverhaal Zeewolde

    Blikopzeewolde.nl- Binnenkort is het zover…Op vrijdagavond 7 april vindt het Paasverhaal Zeewolde, de 2e editie, plaats. In dit gratis toegankelijke muzikale evenement wordt verteld over de laatste levensdagen van Jezus en de

  • Fototips van Jan Willem Hage 

    Blikopzeewolde.nl- Dit jaar staat het werk van Johannes Vermeer in de schijnwerpers. In het praktijkboek fotografie van Jan Willem Hage ‘een schot in de roos’ komt Vermeer in beeld, zowel in

  •  Debuut in Zeewolde: Safe Haven Music in concert

    Blikopzeewolde.nl- Op 12 mei start de muzikale tour (drie concerten) van Safe Haven Music. De aftrap is in ‘Het Kruispunt’ aan de Gedempte gracht 1 in Zeewolde. ‘Safe Haven’ oftewel: een veilige