Groot deel gemeenteraad wil haast met asielzoekerscentrum

donderdag 29 september 2022 10:32

Blikopzeewolde.nl- Een groot deel van de gemeenteraad (Actief Zeewolde, ChristenUnie, CDA en D66) wil dat de gemeente haast maakt met de heropening van het Asielzoekerscentrum aan de Bosruiterweg en een meer actieve rol moet aannemen ten aanzien van de vluchtelingencrisis. In haar antwoord blijft het college formeel. Opvallend is dat de lijst vragen mede-ondertekend is door de ChristenUnie, de partij die met Leefbaar Zeewolde het college vormt.

De schriftelijke vragen zijn gesteld op 30 augustus. Het college heeft inmiddels (op 13 september) besloten om  mee te werken aan een, voorlopig tijdelijk, AZC. Daaraan heeft ze wel een aantal voorwaarden verbonden, zoals het aantal op te vangen asielzoekers, financiële zaken, veiligheid, communicatie en onderwijs.

Volgens het college lopen de contacten met het COA goed. ‘Deze heropening wordt
mogelijk en hangt samen met de doorontwikkeling van de locatie
Bosruiterweg 14-16. Wij wijzen u direct op de afhankelijkheid tussen de
mogelijke komst van het AZC en de uitkomst van het overleg tussen de
eigenaar van het terrein van het AZC en het COA over de verplaatsing van de
arbeidsmigranten, om zo ruimte te maken voor de komst van asielzoekers’.

De vragenstellers willen ook graag dat, indien mogelijk, de (vergunning)procedure(s) versneld worden. Het college antwoord dat er een voor een tijdelijke afwijkingsprocedure een beslistermijn van 8 weken nodig is om de bebouwing te realiseren.

 

 

Deel dit artikel

 • Wethouder Erik van de Beld: ‘In een dorpshuis komt alles samen’

  Blikopzeewolde.nl- Deze ‘longread’ van Blikopzeewolde.nl omvat 1168 woorden. Het gesprek met wethouder Erik van de Beld gaat over zijn droom voor een ‘breed’ dorpshuis, ‘dat maakt de samenleving sterker’. Het gaat

  Lees meer
 • Uitleg plan ‘Waterpark Zeewolde’ in bibliotheek (op 10 december)

  Blikopzeewolde.nl- Zeewoldenaar Gerard Boers legt zijn plan 'Waterpark Zeewolde' uit op 10 december (10.30-11.30 uur) in de bibliotheek. Bij goed weer wordt daar een veldtrip aan gekoppeld. In een bepaald gebied

  Lees meer
 • Vrouw rijdt dronken tegen een bloembak

  Blikopzeewolde.nl- Politiechef Miklos Coumou gaf vanochtend een overzicht van de gebeurtenissen (10-24 november) waar zijn mensen bij betrokken waren. * Op 11 november een winkeldiefstal in de middag aan de Weergang (Ravelijn).

  Lees meer