Grote zorgen om steekpartijen

donderdag 17 februari 2022 11:48

www.blikopzeewolde.nl-  In anderhalve maand al twee steekpartijen tussen minderjarigen in Zeewolde.  Vorig jaar was er één steekpartij en het jaar daarvoor ook één. Alle slachtoffers en daders waren geen onbekenden van de politie. Het baart burgemeester Gerrit Jan Gorter grote zorgen. ‘In Zeewolde zijn verschillende groepen ‘hangjongeren’  van kwajongens tot jeugd die tegen de criminaliteit aanhangt, zegt hij. ‘Leden’ van de laatste groep en hun ouders hebben van hem een brief gehad.

Ouders werden daarin gewaarschuwd dat hun kind kan afglijden naar criminaliteit en dat ze de situatie in de gaten moeten houden. Hoe de gemeente aan de adresgegevens komt is niet zo moeilijk: de betreffende jongeren zijn meerdere malen met de politie in aanraking geweest, hun gegevens staan geregistreerd.

Als jongeren te ver afglijden ligt uithuisplaatsing of de jeugdgevangenis op de loer. Ouders drie vragen hebben kunnen terecht bij de zorginstellingen die spreekuur houden in het Vraaghuis, ze kunnen ook terecht bij de jeugdagente of bij het straathoekwerk (in The Basement)

De burgemeester is in overleg met zijn collega’s van Harderwijk en Ermelo, plaatsen waar veel Zeewoldese jeugd naar school gaat. Door corona is er wel contact, maar nog geen overleg geweest met de directeuren van de scholen (‘dat moet je niet doen via een zoom- gesprek’). Een ‘lever je mes in’ actie vorig jaar van de politie was niet voor niets, er zijn steekwapens ingeleverd.

Om iemand speciaal in te huren om een project ‘steekincidenten’ te leiden, heeft volgens Gorter geen zin. Het is duur, zegt hij en ‘onze mensen hebben alle kennis’

Steekpartijen onder jeugd zijn overigens niet typisch Zeewolde, het is een landelijk beeld

Deel dit artikel

 • Extra zes maanden ondersteuning voor klein mkb in Flevoland

  Blikopzeewolde.nl- Het kleine mkb in Flevoland kan ook in 2023 rekenen op advies en ondersteuning van het MKB Schakelteam. Dat maakte gedeputeerde Jan-Nico Appelman bekend tijdens de Outlook 2023 bijeenkomst van

  Lees meer
 • Zonnepark Bloesemlaan levert energie voor 2500 huishoudens

  Blikopzeewolde.nl- Eind vorige week werd de elektrische aansluiting van Zonnepark Bloesemlaan van TPSolar in Zeewolde in bedrijf gesteld. Na verschillende testen levert het zonnepark nu officieel groene stroom aan het net.

  Lees meer
 • Ondernemersmicrofoon: Peter Salomons van vakgarage JWS

  Blikopzeewolde.nl- Vakgarage JWS is als universeel autobedrijf onderdeel van de mobiliteit branche. Wij bieden naast in- en verkoop van auto’s al het onderhoud dat auto’s nodig hebben. Tevens zijn wij

  Lees meer