Grow- track Zeewolde helpt jongeren op weg

dinsdag 24 januari 2023 15:12

Blikopzeewolde.nl- Grow Track biedt ondersteuning aan jongeren van 12 tot 23 jaar in Zeewolde, die in niemandsland terecht komen met hun hulpvraag. Een hulpvraag die zij zelf nog niet kunnen oplossen.De hulp wordt geboden aan jongeren die in de  overgangsfase zitten van 18- naar 18+ tot 23 jaar. Op het moment dat jongeren 18 jaar worden, verandert veel in hun leven. Het oplossen van een hulpvraag vraagt vaak vaardigheden, die zij nog niet geleerd hebben. Het gaat ook om hulpvragen waarin ouders of school niet in de juiste ondersteuning kunnen voorzien. Het gaat vaak om relatief ‘eenvoudige’ vragen die door Grow Track kunnen worden opgepakt, waardoor gespecialiseerde hulp niet hoeft te worden ingezet.

Elke twee weken gaat een coachende buddy (coaddy) met een jongere wandelen en coacht de jongere volgens de GROW-methodiek. De jongere wordt op weg geholpen met de hulpvraag en er wordt gebouwd aan een fundament waarmee de jongere – na afronding van het traject – zelfstandig vorm kan gaan geven aan het leven. Grow Track heft al een aantal coachingstrajecten met jongeren uitgevoerd in Zeewolde. Hiervoor stelde de gemeente al eerder een subsidie beschikbaar.

Grow Track krijgt aanmeldingen van ouders en jongeren en bedient een doelgroep die niet bij het straathoekwerk (waarmee goede contacten zijn) in beeld komen of zijn. Deze vorm van hulp sluit aan bij de leefwereld en behoefte van jongeren; het beeld van zittend tegenover een volwassene te moeten praten, zoals dat gebeurt bij een verwijzing naar bijvoorbeeld een therapeut of psycholoog, schrikt de meeste jongeren af. Het aanbod- al pratend wandelen of wandelend te praten- sluit juist goed aan bij de behoefte van jongeren. De begeleiders zijn ‘coaddy’s’, opgeleide vrijwilligers die kennis en ervaring hebben in en over de leef- en belevingswereld van jongeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel

  • Rust en ruimte aan het water te koop in Zeewolde: Maalgang 12

    Te koop: Rust en ruimte in Zeewolde: Maalgang 12. Via Flevopand Makelaars: 493.500 euro. Kijk voor alle informatie op www.flevopand.nl info@flevopand.nl Rust en ruimte aan het water. 'Dit is liefde

  • Basisz blij verrast met cheque van de Rabobank

    Blikopzeewolde.nl- Corine Kroon en Martine Kruider van Stichting De Basisz werden blij verrast met een cheque van de Rabobank. Ter gelegenheid van 125 jaar Rabobank mochten duurzame initiatieven een aanvraag

  • Marktbezoekster wint (miniatuur) electrische auto  

    Blikopzeewolde.nl- Wethouder Helmut Hermans heeft de winnaar getrokken van de marktactie. Mevrouw van der Well kwam als gelukkige uit de bus en heeft daarmee een (miniatuur) electrische auto gewonnen.