Han Lammers Fonds zoekt jonge talenten

dinsdag 2 augustus 2022 15:06

Blikopzeewolde.nl- Ben jij een creatief talent tussen de 18 en 25 jaar? Wil je graag kans maken op een beurs van € 5.000 ,-? Dan zoekt het Han Lammers Fonds jou! Dit jaar geeft het Fonds weer een beurs aan een jong en creatief Flevolands talent. De beurs is aan te vragen tot en met 26 augustus 2022 via: flevoland.nl Je komt voor de beurs  in aanmerking als je in Flevoland woont en tussen de 18 en 25 jaar bent. Daarnaast is het belangrijk dat je een opleiding volgt of al bent afgestudeerd en je toekomst in de beoefening van professionele beoefening van kunst en cultuur ligt.

Uiteraard gaan we voor aantoonbaar talent en kun je deze financiële impuls gebruiken voor je verdere ontwikkeling. Deze verduidelijk je met een motivering en referenties. Denk je in aanmerking te komen voor deze beurs, vul dan voor 26 augustus het aanvraagformulier in op flevoland.nl. De winnaar krijgt in september persoonlijk bericht. De beurs wordt in november uitgereikt door de commissaris van de Koning: Leen Verbeek.

In 2021 won Klassiek gitaartalent Dylan Prentner deze ereprijs. Op 18 november ontving hij deze uit handen van Leen Verbeek,  commissaris van de Koning van Flevoland. Dylan: “Dit bedrag kan ik heel goed gebruiken voor internationale concoursen, waardoor ik me beter kan ontwikkelen en hierdoor mijn naam nog meer kan vestigen.”

Het Han Lammers Fonds (HLF) ondersteunt jonge Flevolanders die een kunst- en cultuuropleiding volgen. Jongeren die hun talent verder willen ontwikkelen. Het fonds is dus bedoeld voor beginnende kunstenaars. Eenmaal per jaar wordt door het fonds een beurs van € 5.000,- euro uitgereikt aan één bijzonder Flevolands talent. Het fonds is opgericht bij het afscheid van de eerste commissaris van de Koningin van Flevoland Han Lammers.

Door toekenning van beurzen, levert het Han Lammers Fonds een bijdrage aan de versterking van cultureel talent in Flevoland. Commissaris van de Koning Leen Verbeek: “Het Han Lammers Fonds beurs geeft richting aan de toekomst van jonge talenten zoals Dylan en dat stimuleren we graag als provincie Flevoland.”

 

Foto: Fotostudio Wierd

 

 

 

Deel dit artikel

  • Aftellen naar Zeewolde Winterworld is begonnen

    Blikopzeewolde.nl- Nog maar twee weken te gaan tot de opening van Zeewolde Winterworld! De ijsbaan is vanaf 19 december dagelijks geopend en kan je kaartjes kopen voor blokken van 10:00 tot

  • De Polderwijk heeft een Jongeren Ontmoetingsplek (JOP)

    Blikopzeewolde.nl- Vandaag, maandag 4 december, is de Jongeren Ontmoetingsplek geplaatst aan de Kwartiermakerslaan (in de Polderwijk). In de oorspronkelijke planning zou dit eerder dit jaar gebeuren, maar door leveringsproblemen is

  • Kerstsfeer op het Raadhuisplein

    Blikopzeewolde.nl- Woensdagmiddag arriveert de grote kerstboom, die op het Raadhuisplein komt te staan. De grote kerstboom is aan Zeewolde aangeboden door Staatsbosbeheer. Donderdag wordt de boom voorzien van lampjes en op vrijdagmiddag