Han Lammers Fonds zoekt jonge talenten

dinsdag 2 augustus 2022 15:06

Blikopzeewolde.nl- Ben jij een creatief talent tussen de 18 en 25 jaar? Wil je graag kans maken op een beurs van € 5.000 ,-? Dan zoekt het Han Lammers Fonds jou! Dit jaar geeft het Fonds weer een beurs aan een jong en creatief Flevolands talent. De beurs is aan te vragen tot en met 26 augustus 2022 via: flevoland.nl Je komt voor de beurs  in aanmerking als je in Flevoland woont en tussen de 18 en 25 jaar bent. Daarnaast is het belangrijk dat je een opleiding volgt of al bent afgestudeerd en je toekomst in de beoefening van professionele beoefening van kunst en cultuur ligt.

Uiteraard gaan we voor aantoonbaar talent en kun je deze financiële impuls gebruiken voor je verdere ontwikkeling. Deze verduidelijk je met een motivering en referenties. Denk je in aanmerking te komen voor deze beurs, vul dan voor 26 augustus het aanvraagformulier in op flevoland.nl. De winnaar krijgt in september persoonlijk bericht. De beurs wordt in november uitgereikt door de commissaris van de Koning: Leen Verbeek.

In 2021 won Klassiek gitaartalent Dylan Prentner deze ereprijs. Op 18 november ontving hij deze uit handen van Leen Verbeek,  commissaris van de Koning van Flevoland. Dylan: “Dit bedrag kan ik heel goed gebruiken voor internationale concoursen, waardoor ik me beter kan ontwikkelen en hierdoor mijn naam nog meer kan vestigen.”

Het Han Lammers Fonds (HLF) ondersteunt jonge Flevolanders die een kunst- en cultuuropleiding volgen. Jongeren die hun talent verder willen ontwikkelen. Het fonds is dus bedoeld voor beginnende kunstenaars. Eenmaal per jaar wordt door het fonds een beurs van € 5.000,- euro uitgereikt aan één bijzonder Flevolands talent. Het fonds is opgericht bij het afscheid van de eerste commissaris van de Koningin van Flevoland Han Lammers.

Door toekenning van beurzen, levert het Han Lammers Fonds een bijdrage aan de versterking van cultureel talent in Flevoland. Commissaris van de Koning Leen Verbeek: “Het Han Lammers Fonds beurs geeft richting aan de toekomst van jonge talenten zoals Dylan en dat stimuleren we graag als provincie Flevoland.”

 

Foto: Fotostudio Wierd

 

 

 

Deel dit artikel

 •  Gerda de Groot-Doorn exposeert in de Raadzaal 

  Blikopzeewolde.nl- Vanaf vandaag, donderdag 1 december, exposeert Zeewoldenaar Gerda de Groot-Doorn voor zes weken haar schilderijen in de Raadzaal van het gemeentehuis in Zeewolde. Schilderen is voor Gerda vooral ontspanning. Gerda woont

  Lees meer
 • Fotorubriek: contrast in thema (klassiek-modern)  

  Blikopzeewolde.nl- Eén van de ‘High Five’ criteria van de perfecte foto is ‘contrast’. Dat kan in kleur, helderheid, maar ook in onderwerp zijn. Een contrast in thema kan zijn jong-oud,

  Lees meer
 • Elizia’s (boeken)keuze: ‘De reünie’ van Simone van der Vlugt. 

  Blikopzeewolde.nl- Elisia van Loevezijn is gek op boeken en schrijft al enkele jaren voor zichzelf recensies. Ze studeert culturele wetenschappen aan de Open Universiteit en werkt in de Oude Bieb.

  Lees meer