Heel veel leuke feestjes in Zeewolde

donderdag 30 maart 2023 11:13

Blikopzeewolde.nl- Bij het 40-jarig bestaan van Zeewolde, volgend jaar, horen veel feestjes, zegt burgemeester Gerrit Jan Gorter. Facebookgebruikers:klik op dit bericht en lees zonder kosten meer op blikopzeewolde.nl. Met hem zegt ook de gehele gemeenteraad dat, zij trokken voor de viering 400.000 euro uit, 15 euro per inwoner. Gorter en wethouder Winnie Prins trapten het jubileumjaar vanochtend af. Zij nodigen alle Zeewoldenaren uit met ideeën te komen voor feestjes. Dat moet voor 1 juni. Een idee moet in grote lijnen zijn uitgewerkt. Uitwerking tot in detail kan dan in samenwerking met de projectleider. Een advertentie voor deze functie is in de maak. In deze advertentie mag volgens wettelijke regels niet komen te staan dat een Zeewoldenaar gezocht wordt, maar iemand met kennis van het dorp haar inwoners en geschiedenis is wel een wens.

‘We zoeken niet naar een kopie van het feest 25 jaar Zeewolde’, zegt Gorter. Niet dat daar volgens hem iets mee mis was overigens. Toen werd gedurende een paar weken een grote tent neergezet op het evenemententerrein. Wat daar toen van geleerd is, is dat niet alle locaties deugen en er geen artiesten van buiten gehaald moeten worden, toentertijd was er een optreden van Ali B. op de parkeerplaats bij sporthal De Horst waar letterlijk niemand op af kwam.  Ook toen was wel de bedoeling een feest voor en door Zeewoldenaren.

Gorter wil graag heel veel ideeën zodat de keuze moeilijk wordt, 400.000 is ook snel op, en er moeilijke dilemma’s komen over wat te kiezen uit het aanbod. In die 4 ton zitten overigens ook de ambtelijke uren en de kosten voor de projectleider verwerkt. Een boek, zoals bij de vorige jubilea, hoort tot de mogelijkheden, als het betaalbaar is. Bestaande evenementen zouden een plussen kunnen krijgen.

Ideeën kunnen worden gemaild naar info@zeewolde.nl ten name van Henk Bakker. Eind van het jaar moet het programma dan bekend zijn.

Gorter doet ook een oproep aan het bedrijfsleven om bij te dragen en ziet graag een ‘pool’ van vrijwilligers ontstaan. Ook deze kunnen zich melden bij Henk Bakker.

Deel dit artikel

  • Provincie wil oude windmolens niet laten doordraaien

    Blikopzeewolde.nl- De gemeenteraad van Zeewolde riep op 1 juni de provincie op (zoveel als mogelijk) de oude windmolens ( circa 180) te laten doordraaien. Pas op 6 november is daarover

  • Alleen heterdaadje helpt bij te vroeg afsteken vuurwerk (en dat is niet te doen)

    Blikopzeewolde.nl- Alleen bij op heterdaad betrappen bij het voortijdig afsteken van vuurwerk kan de politie of de boa optreden, maar een heterdaadje is vrijwel niet mogelijk. Dat schrijft het college

  • Leefbaar Zeewolde: zorgen over wat de superkazerne gaat betekenen voor de kernwaarden rust, ruimte en groen

    Blikopzeewolde.nl- Leefbaar Zeewolde maakt zich ernstig zorgen over de voorlopige plannen van Defensie voor een superkazerne. Zorgen over wat deze kazerne zal gaan betekenen voor de kernwaarden van Zeewolde; rust, ruimte