Hockeyclub Zeewolde speelt in Wagener Stadion en klopt Amsterdam

zondag 19 februari 2023 12:18
Blikopzeewolde.nl- Ter voorbereiding op de veldcompetitie speelde MO16-1 van Hockeyclub Zeewolde alvast de eerste oefenwedstrijd en wel in het Wagener Stadion in Amsterdam. Het grooste hockeystadion van Nederland van de KNHB. Het biedt plek aan ruim 7600 toeschouwers. Met gespannen koppies begonnen de meiden aan de wedstrijd in dit grootse stadion. Na de eerste minuten spelen waarbij de spanning afnam, kwam de energie vrij en begonnen de meiden lekker te hockeyen.
Met als resultaat al 0-2 voor HCZ in het eerste kwart.

Waar een kleine club al niet groot in kan zijn

In het tweede kwart kreeg Amsterdam geen enkele kans. Zeewolde behield de flow en maakte veel aanvallen goed af. Ruststand 0-5.In het derde en vierde kwart gingen de meiden uit Zeewolde, die de gehele wedstrijd luid aangemoedigd werden door de vele toeschouwers, door met doelpunten maken. Amsterdam kwam eenmaal wel door de defensie van Zeewolde en maakte 1 doelpunt. Het grote Amsterdam werd verslagen met een uitslag van 1-8.
Waar een kleine club al niet groot in kan zijn. Een betere start voor de veldcompetitie kon Zeewolde niet hebben. Voor de meiden een goed oefenmoment en een unieke ervaring om in dit grote stadion te mogen spelen.
Hun eigen moment of fame, wie weet inspireert dit om verder te ontwikkelen in de hockey.
Coach Wouter van der Meer was uiteraard blij met de uitslag en zei na afloop: “Een erg mooie uitslag voor de meiden in zo’n groot stadion. Ik zie een goed uitgangspunt voor de komende weken waar we mee verder kunnen in de veldcompetitie “.
Komende dinsdag 21 februari om 19:00 uur speelt Zeewolde MO16-1 thuis de clash tegen de overburen uit Harderwijk. Komt dat zien!

Deel dit artikel

  • Moefclub voor kids die niet willen stilzitten

    Blikopzeewolde.nl- Is stilzitten niets voor jou? Kom lekker samen in bewegen! Rennen, springen, hinkelen, rollen, vangen, balanceren en rollen. Alle FUNdaments voor bewegen verpakt in speelse werkvormen. De trainers van

  • Handreiking tegengaan grensoverschrijdend gedrag sportverenigingen

    Blikopzeewolde.nl- Het Mulier instituut, een onafhankelijke stichting waarin onder meer drie universiteiten samenwerken, heeft naar aanleiding van een aantal gevallen van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag binnen de jeugdsport, hiervoor een

  • JAM Schoolkorfbaltoernooi KV Wolderwijd/DYZLE

    Blikopzeewolde.nl- Op vrijdag 29 september is het weer tijd voor het jaarlijkse JAM Schoolkorfbaltoernooi op de velden van KV Wolderwijd/DYZLE. Het toernooi begint om 15:45 uur en de prijsuitreiking