Hoogtepunt carrière instrumentbouwer Rob van den Broek

dinsdag 25 oktober 2022 16:09

Blikopzeewolde.nl- Dat tien van zijn muziekinstrumenten werden aangeschaft (2013) door het Muziek Instrumenten Museum in Brussel was een grote eer voor instrumentbouwer/beeldend kunstenaarRob van den Broek, maar dat twee van…….. zijn cello’s vanavond op de cellobienale bespeeld worden door twee topmusici, noemt hij een hoogtepunt in zijn carrière. Giovanni Sollima enMario Brunello vielen voor de bouwsels van de Zeewoldenaar.

Vorig jaar maakte hij al een futuristische robotcello, een elektrisch aangedreven installatie waarop de leden van het Cello Octet Amsterdam (met voetpedalen) het hypnotiserende ‘Severade’ van de componistMaxim Shalygin speelden. Voor elke cellist waren er drie instrumenten (24 totaal).

Rob startte in 1998 met het bouwen van een klein strijkinstrument, een rebec. Het werd het begin van een reeks instrumenten die steeds meer zelf vorm gegeven werden.

 

Deel dit artikel

 • Elizia’s (boeken)keuze: ‘De reünie’ van Simone van der Vlugt. 

  Blikopzeewolde.nl- Elisia van Loevezijn is gek op boeken en schrijft al enkele jaren voor zichzelf recensies. Ze studeert culturele wetenschappen aan de Open Universiteit en werkt in de Oude Bieb.

  Lees meer
 • Column Mariette: ‘Zijn we geland?’

  Blikopzeewolde.nl- Mariette Oosterhoff woonde tot voor kort met haar man in Voorthuizen en verhuisde naar Zeewolde. Waarom koos ze voor ons mooie dorp? En hoe burgert een nieuweling hier in?

  Lees meer
 • ‘Sparkling Christmas’ met Angels Rule in De Verbeelding

  Blikopzeewolde.nl- Op zaterdagavond 10 december wordt paviljoen De Verbeelding gehuld in kerstsfeer met de groep Angels Rule. Met hun concert ‘Sparkling Christmas’ trakteren ze het publiek op hun allermooiste songs: van

  Lees meer