Huiskamersale vintage en decembercadeautjes

woensdag 18 oktober 2023 15:41

Vrijdag 3 en zaterdag 4 november kunnen Zeewoldenaren en vintageliefhebbers hun hart ophalen tijdens een  kleinschalige vintage home sale aan de Winde 133. Leuk voor de liefhebber, maar ook om gewoon gezellig te snuffelen voor december cadeautjes. Zeven jaar na de succesvolle winterfair in Biddinghuizen, slaan Ellis de Bruine (Zeewolde) en Lieneke van Buuren (Dronten) de handen weer ineen voor een gezellig Flevolands eventje. Deze keer in een huiselijke sfeer.

In 2016 waren zij de drijvende kracht achter de winterfair in Biddinghuizen. Nu gaan ze voor een kleinschalig evenement gewoon bij Ellis thuis. De sfeervolle woonkamer aan de Winde wordt omgetoverd tot een pop-up-shop voor een weekend. Werkelijk alles is te koop (nou ja, bijna alles). Lieneke: “We voelden dat het weer tijd werd om iets gezelligs te organiseren. Toen we erover brainstormden zaten we bij Ellis op de bank en opeens zeiden we tegen elkaar; waarom niet gewoon hier?’ Daarom gaan we deze keer de woonkamer van Ellis omtoveren tot winkel voor een weekend.

Een ‘garage-sale’ maar dan met onze mooiste vintage vondsten. Overigens zijn er ook ‘gewone’ spullen en kan je voor een leuk prijsje alvast je december inkopen doen.” Ellis “Ik speel al langer met het idee om ons fijne huis te delen. Een keer een koffieochtendje voor vrouwen uit de buurt, een kledingruil of een huiskamerconcertje. (Ellis man is tenorsolist in een ensemble.) In de zomer heb ik altijd een karretje buiten staan met plantenstekjes. Dat levert zulke gezellige gesprekjes op. Ik kijk dan ook echt uit naar deze sale.”

De afgelopen jaren runde Lieneke een winkeltje in de grote shop-in-shop aan de Dieze in Dronten. Lieneke: “Afgelopen zomer ben ik daar mee gestopt, maar ik heb nog heel veel prachtig spullen. En dus kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Het overgrote deel van de spullen zijn vintage en brocante vondsten, maar we hebben het aangevuld met mooie items uit ons eigen huis die een nieuwe eigenaar verdienen. Zo hebben we bijvoorbeeld leuke gezelschapsspellen en puzzels. Kleine plantjes. Droogbloemen. Wat kinder- en babyspullen. ”

De eerste reacties zijn enthousiast. Mensen zijn toe aan positieve initiatieven. Mooi om die verbinding met elkaar te voelen. Daarbij is hergebruik en duurzaamheid een belangrijk thema vandaag de dag. Deze sale draagt daar op een posiGeve manier aan bij. Iedereen is van harte welkom op de Winde 133. Vrijdag avond 3 november van 18:30 – 21:30 en zaterdag 4 november van 10:00 -15:30.

Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid bij de Verbeelding aan de overkant van de straat. Leuk als mensen zich even aanmelden via het facebook event. Thee, koffie en lekkers staat klaar!

Deel dit artikel

  • Moestuincoaches gaan scholen helpen groener te worden

    Blikopzeewolde.nl-  Flevoland is sinds deze week 22 moestuincoaches rijker. Met succes hebben zij de training van IVN Natuureducatie en VELT afgerond en willen nu graag scholen en BSO’s ondersteunen

  • Energieteam hielp ruim 300 huishoudens in Zeewolde

    Blikopzeewolde.nl- Het energieteam Zeewolde heeft in het afgelopen jaar 323 huishoudens in het dorp bezocht. Bij deze huishoudens zijn verschillende energiebesparende maatregelen genomen om het huis energiezuiniger te maken en het

  • Windpark levert bijdrage aan 21 mooie dorpsinitiatieven

    Blikopzeewolde.nl-  Het Windpark Zeewolde levert inkomen op voor de deelnemende boeren, levert een bijdrage aan de energietransitie maar levert ook financiën op voor het dorp. Dat heet de gebiedsgebonden