Iedereen kan meedoen aan de Crosstriathlon van de TVZ

maandag 25 juli 2022 12:00

Blikopzeewolde.nl- De Pareltriathlon maakt plaats voor Crosstriathlon. Het concept is anders, de locatie is anders maar wat blijft is dat iedereen mee kan doen. De organisatie blijft in handen van de TVZ. De eerste editie wordt gehouden op zaterdag 3 september. Al 15 jaar georganiseerd de TVZ de Pareltriathlon, een normale triathlon gericht op de beginnende triatleet of mensen die een keer dit willen ervaren samen met familie of vrienden.

Door verschillende wijzigingen op en rondom de camping De Parel was de organisatie op zoek naar een alternatief. Deze is gevonden. Niet alleen de formule is gewijzigd, maar er is ook een nieuwe locatie gevonden, de RCN camping in Zeewolde. Voor de nieuwe formule blijft het principe dat zowel de beginner als ervaren triatleet mee kan doen als solo, duo of trio deelname. De formule is dat het fietsen en lopen op een onverhard parcours plaatsvindt. Hiervoor wordt een Mountainbike (MTB) gebruikt voor het fietsparcours en het  trail-loop onderdeel door de bossen van Zeewolde. Cyclofietsen en/of E-mountainbikes zijn niet toegestaan.

RCN Camping:

Michael Sleijster, wedstrijd commissielid van de TVZ legt uit:” toen wij het idee bespraken met Wout Sleuring van de RCN Camping werd hierop direct enthousiast gereageerd. Samen met Wout hebben we de mogelijkheden besproken en daar het parcours en wedstrijd formule op aangepast. Geweldig dat wij zo ontvangen zijn op deze nieuwe locatie”.

Subsidie:

“Door het toekennen van subsidie vanuit de provincie Flevoland middels Sportservice Flevoland en de wedstrijdsponsor Dierenartsenpraktijk Flevoland (DAP) hebben we nu, na het Corona tijdperk van geen wedstrijden, de mogelijkheid gekregen om extra faciliteiten voor de deelnemers in te zetten waaronder elektronische tijdwaarneming. Vanuit de Provincie Flevoland was echt veel ondersteuning mogelijk voor onze Triathlon vereniging. Ook geweldig dat onze trouwe wedstrijdsponsor DAP ons weer ondersteund”, aldus Hans Oldehengel, wedstrijd commissielid van de TVZ.

Beachstart: Er is een massastart vanaf het strand waarna er via een zwemronde door de jachthaven de exit naar het Parc Fermeé zal zijn. Spectaculair dus! Het mountainbike parcours is met Staatsbosbeheer en de Stichting Mountainbike Route Zeewolde afgestemd. Dit parcours welke een paar keer gereden moet worden, is geen gemakkelijke en belooft ook hier spektakel terwijl de toeschouwers de deelnemers meerdere keren langs zien komen. Het Trail-loop parcours brengt de deelnemers door de bossen rondom de RCN camping en is voorzien van wat obstakels waarna de finish naast het Parc Fermeé is.

De wedstrijd is “self-supporting”, er mag geen verzorging of technische assistentie door toeschouwers plaatsvinden. E zijn weer 2 startseries in de ochtend en middag. De maximale capaciteit is 60 deelnemers per serie.

Veiligheid:Ook aan de veiligheid voor de deelnemers is veel aandacht besteed. Michael Sleijster: “ voor de zwemmers is begeleiding van 2 boten en 75% van het zwemparcours is niet diep. Bij de fietspad overgangen staan verkeersregelaars. Door het afgesloten parcours hebben we geen last van verkeer voor de deelnemers”.

Meedoen belangrijker dan winnen: De formule van deze 1e cross Triathlon is om mensen laagdrempelig een leuke Triathlon te laten ervaren waar ze samen met ervaren (TVZ) Triatleten deze wedstrijd beleven. Doe dus gewoon lekker mee samen met jouw broer of zus, moeder of vader, buurman of oom of doe individueel mee!

Wedstrijdinformatie algemeen: Deelname aan de Triathlon wedstrijd is alleen bij vooraanmelding mogelijk en kan direct via de website van de TVZ ( www.tvz-zeewolde.nl ) of via :https://sites.google.com/view/tvzcrosstriathlon2022/homepage

Niet TVZ leden betalen 20,- euro bij individuele deelname, 40,- euro bij duo of trio deelname. Voor de jeugd van 15 t/m 17 jaar zijn de kosten 15,- euro p.p.. Voor elke serie is een ochtend en een middagversie om in te schrijven. Deelname vanaf 15 jaar. De inschrijving  is inclusief 1 consumptie bon. De officiële tijdregistratie gaat via Mylaps , alleen de eindtijd wordt geregistreerd.

Afstanden en tijden (Onder voorbehoud):

Jeugd 15 tot 18 jaar

Zwemmen  – ca. 600m (1 ronde)

Fietsen       – ca. 12 km (2 ronde)

Lopen         – ca. 3km (2 rondes)

Volwassenen

Zwemmen  – ca. 600m (1 ronde)

Fietsen       – ca. 25km (4 ronde)

Lopen         – ca. 6km (4 rondes)

De actuele leeftijd is leidend. Ochtend serie is de start 10.00 uur, middag serie is de starttijd 14.00 uur

 

 

 

Deel dit artikel

  • Zwieren en zwaaien; de ijsbaan is weer open (ook: vrijwilligers gezocht)

    Blikopzeewolde.nl- De ijsbaan is sinds vanmiddag 1300 uur weer open. De krabbelbaan blijft gesloten. De openingstijden zijn van 13:00-17:00  en  19:00-21:30. Entree: kind (tot 16jr.) € 2,00 16 jaar en

  • Stichting vraagt gemeente verbod op vissen met lood

    Blikopzeewolde.nl- De Stichting Gezond Water heeft eind oktober alle gemeenteraden gevraagd hetzelfde te doen als gemeente Amersfoort. Amersfoort heeft in het visrecht een verbod voor het vissen met lood

  • FlevoFunRun TVZ; kringloop editie

    Blikopzeewolde.nl- De Flevo Fun Run gaat weer van start op zondag 12 november. Na het succes van vorig seizoen, organiseert de Triathlon Vereniging Zeewolde (TVZ) opnieuw deze hardloopcompetitie voor