In Memoriam: Amy Winehouse

zaterdag 23 juli 2022 09:44

Blikopzeewolde.nl– Op deze 23e juli in 2011 overleed soulzangeres Amy Jade Winehouse. Onderaan dit stukje een youtube- link. Amy was de enige Britse zangeres die vijf Grammy Awards won. Ondanks haar succes, of juist daardoor, was ze verslaafd aan alcohol en drugs. Op 18 juni 2011 trad ze op in Belgrado, dat zou haar laatste optreden zijn.

Zo dronken als een tor kon ze nauwelijks op haar benen staan, zong bij vlagen en dan nog vals ook. het publiek joelde haar uit en het concert werd afgebroken. Nog geen week later overleed ze aan alcoholvergiftiging en werd zo ‘lid’ van de club van 27, een aantal bekende artiesten (Brian Jones, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison en Kurt Cobain) die allemaal niet ouder werden dan 27.

Amy Winehouse won een Brit- award voor beste Engelse zangeres, postuum won ze een Grammy voor haar samenwerking met Tony Bennett. In het Londense district Camden staat  een levensgroot standbeeld van de zangeres. 

Amy Winehouse – Back To Black – YouTube

Deel dit artikel

 • Elizia’s (boeken)keuze: ‘De reünie’ van Simone van der Vlugt. 

  Blikopzeewolde.nl- Elisia van Loevezijn is gek op boeken en schrijft al enkele jaren voor zichzelf recensies. Ze studeert culturele wetenschappen aan de Open Universiteit en werkt in de Oude Bieb.

  Lees meer
 • Column Mariette: ‘Zijn we geland?’

  Blikopzeewolde.nl- Mariette Oosterhoff woonde tot voor kort met haar man in Voorthuizen en verhuisde naar Zeewolde. Waarom koos ze voor ons mooie dorp? En hoe burgert een nieuweling hier in?

  Lees meer
 • ‘Sparkling Christmas’ met Angels Rule in De Verbeelding

  Blikopzeewolde.nl- Op zaterdagavond 10 december wordt paviljoen De Verbeelding gehuld in kerstsfeer met de groep Angels Rule. Met hun concert ‘Sparkling Christmas’ trakteren ze het publiek op hun allermooiste songs: van

  Lees meer