Koningsdag: je kon over de koppen lopen

donderdag 28 april 2022 11:21

www.blikopzeewolde.nl Koningsdag in Zeewolde was druk, heel druk. ‘Je kon over de koppen lopen’. Na twee jaar onthouding door corona kon het weer, dat was één van de oorzaken van de grote drukte. De ander was een groot aantal toeristen uit binnen- en buitenland. Dat merkte burgemeester Gerrit Jan Gorter bij de trekking van de lootjes van scouting Jan Wandelaar. ‘Ik trok mensen uit het hele land’, vertelde hij. Normaliter maakt het publiek zelf een eind aan Koningsdag door huiswaarts te gaan, nu ging de dag een paar uur langer door.

De politie had niets noemenswaards te doen. Koningsnacht, met als hoogtepunt het promsconcert van muziekvereniging AMVZ was als altijd een topper. Het feest op Koningsdag zelf, ook in the Lux, was gezellig.

foto: Toyah de Boer (openingsfoto : Alette Kranenborg)

Deel dit artikel

 • Waterscouts overstromen dorp (en bedanken Zeewolde met een gondelvaart)

  Blikopzeewolde.nl- Waterscouts, tegen de 4500, uit het ganse land, overspoelden vanmiddag het Raadhuisplein. Hun kamp, NaWaKa (nationaal watersportkamp) opende. De haven lag vol met vletjes, de scouts kleurden het plein.

  Lees meer
 • 32e editie ‘Zeewolde bij de Pinken’ zaterdag 3 september

  Blikopzeewolde.nl- Eén van de leukste dagen in Zeewolde en zeker de meest bijzondere nadert: 'Zeewolde bij de Pinken': zaterdag 3 september. Een echte 'ouderwetse' koeienshow, waar maak je dat nog

  Lees meer
 • Mariette heeft een oogje op Zeewolde

  Blikopzeewolde.nl- Mariette Oosterhoff woont met haar man in Voorthuizen en maakt zich op om te verhuizen naar Zeewolde. waarom kiest ze voor ons mooie dorp? En hoe burgert een nieuweling

  Lees meer