Lichtjestour door dorp (bijna honderd verlichte trekkers)is kleurrijk spektakel

donderdag 7 december 2023 15:45

Lichtjestour Zeewolde kleurrijk spektakel!

Op vrijdagavond 15 december 2023 wordt Zeewolde weer betoverd door een sprookjesachtige parade van een kleine honderd verlichte trekkers die door het dorp rijden. Deze magische stoet doorkruist diverse wijken en het centrum, alles met één doel: zoveel mogelijk mensen laten genieten van dit sprookjesachtige schouwspel. De route start om 18.30 uur en neemt circa twee uur in beslag.

 

“Het wordt een betoverende avond, en deze keer met nog meer deelnemers dan in voorgaande jaren! Het is prachtig om te zien hoe vooral jonge boeren, zowel uit Zeewolde als daarbuiten, zo ontzettend enthousiast zijn om mee te doen en dit feestje te bezorgen aan de inwoners van Zeewolde,” aldus de organisatie van dit geweldige evenement. “Een kleine honderd trekkers vormen een lange stoet, en we realiseren ons dat het verkeer mogelijk wat vertraging kan ervaren. We hopen op begrip van iedereen die even moet wachten vanwege de parade. Maar het is het wachten wel waard!”

Route
De route staat inmiddels online op de website van Puur Zeewolde en in het Facebookevenement. Houd er rekening mee dat de vermelde tijden bij benadering zijn! Om het wachten aangenamer te maken, hebben we drie koffiespots langs de route toegevoegd. Hier kun je jezelf even opwarmen met een heerlijke kop koffie of chocolademelk. Let op: tractoren zijn enorme machines, geef ze voldoende ruimte om soepel voorbij te kunnen rijden!

Parkeren
De parade doorkruist diverse woonwijken waar je kunt parkeren. Als je van buiten Zeewolde komt, hier zijn wat parkeertips: programmeer je navigatie naar locaties zoals het Flevoplein, het Horsterplein en de Strandweg. Pluspunt: parkeren in Zeewolde is helemaal gratis!

De organisatie is in handen van een tweetal jonge Flevolandse boeren en Puur Zeewolde.

Deel dit artikel

  • Basisz blij verrast met cheque van de Rabobank

    Blikopzeewolde.nl- Corine Kroon en Martine Kruider van Stichting De Basisz werden blij verrast met een cheque van de Rabobank. Ter gelegenheid van 125 jaar Rabobank mochten duurzame initiatieven een aanvraag

  • Marktbezoekster wint (miniatuur) electrische auto  

    Blikopzeewolde.nl- Wethouder Helmut Hermans heeft de winnaar getrokken van de marktactie. Mevrouw van der Well kwam als gelukkige uit de bus en heeft daarmee een (miniatuur) electrische auto gewonnen.  

  • Eikenprocessierups: meer dan alleen overlast

    Blikopzeewolde.nl- Hij is bijna elk jaar wel in het nieuws en zal bij veel mensen vooral bekend zijn om de overlast die hij kan veroorzaken: de eikenprocessierups. Maar er is veel