Met 1000 woningen per jaar wil Lelystad wil twee keer zo groot worden

donderdag 24 februari 2022 11:52

www.blikopzeewolde.nl – Een versneld bouwtempo van minimaal 1.000 woningen per jaar in Lelystad en in totaal 10.000 woningen in Almere tijdens de huidige kabinetsperiode. Dat werd Hugo de Jonge, Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (VRO) vertelt tijdens een werkbezoek dat hij gisteren bracht aan Flevoland.

Het op korte termijn bouwen van meer betaalbare en goed bereikbare woningen staat hoog op de agenda van dit nieuwe kabinet. Dit sluit naadloos aan op wat de regio kan bieden. ‘Dat hebben we vandaag kunnen laten zien. Maar belangrijker; we hebben kunnen praten over de voorwaarden die we verbinden aan dergelijke groei van het aantal woningen. We bouwen een samenleving, dat is veel meer dan alleen het stapelen van stenen’ zei gedeputeerde Jan de Reus.

Na de ontvangst in het provinciehuis bezocht het gezelschap de Warande. Waar minister De Jonge samen met wethouder wonen Adam Elzakalai de aftrap verzorgde van de versnelde woningbouw. Gemeente Lelystad zet in op een verdubbeling van de stad, met een groei van tenminste 1.000 woningen per jaar. Daarbij speelt woonwijk Warande een belangrijke rol. Middels een intentieverklaring hebben het Rijksvastgoedbedrijf (RVB), het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) en provincie Flevoland aangegeven deze ontwikkeling te faciliteren.

Naast Lelystad kan en wil ook gemeente Almere helpen de doelstellingen uit het regeerakkoord te realiseren. Dit onderstreepte burgemeester Ank Bijleveld. Voor de langere termijn ontwikkeling is het snel starten van een verkenning voor de IJmeerverbinding nodig voor een cruciale bereikbaarheidsoplossing voor de regio en Almere in het bijzonder.

 

 

Deel dit artikel

 • Zonnepark Bloesemlaan levert energie voor 2500 huishoudens

  Blikopzeewolde.nl- Eind vorige week werd de elektrische aansluiting van Zonnepark Bloesemlaan van TPSolar in Zeewolde in bedrijf gesteld. Na verschillende testen levert het zonnepark nu officieel groene stroom aan het net.

  Lees meer
 • Ondernemersmicrofoon: Peter Salomons van vakgarage JWS

  Blikopzeewolde.nl- Vakgarage JWS is als universeel autobedrijf onderdeel van de mobiliteit branche. Wij bieden naast in- en verkoop van auto’s al het onderhoud dat auto’s nodig hebben. Tevens zijn wij

  Lees meer
 • Ouderwets gezellige ondernemersavond in The Lux

  Blikopzeewolde.nl- De verkiezingsavond van de Bedrijfskring Zeewolde (BKZ) en de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde (VCZ) afgelopen donderdag, was weer ouderwets gezellig. Zo’n 150 ondernemers kregen dankzij de sponsors Zeewolde Zakelijk van de

  Lees meer