Mobiel banditisme: inbraak in vijf BMW’s

donderdag 23 juni 2022 11:49

www.blikopzeewolde.nl Politiechef Miklos Coumou gaf vanmorgen een overzicht van de activiteiten waar zijn mensen de afgelopen weken bij betrokken zijn geweest. *Een 19-jarige Zeewoldenaar werd (9 juni) aangehouden in Harderwijk waar twee groepen, waaronder meerdere Zeewoldenaren, de confrontatie met elkaar dreigden aan te gaan.  Na verhoor werd de jongen overgedragen aan zijn ouders.

*Een 30-jarige Zeewoldenaar werd (12 juni) voor drugsbezit (300 gram hennep) aangehouden in Amsterdam. naast de drugs is ook zijn auto en GSM in beslag genomen. *Op 13 juni zagen BOA’s een paspoort en andere documenten drijven in het water drijven bij de Kuinder. Bleek er ingebroken te zijn in een woning (tussen 9 en 13 juni) aan die straat, waarbij de hele benedenverdieping ondersteboven werd gehaald. Er werd een buurt- en sporenonderzoek ingesteld.

 • Op 15 juni keerde een automobilist op de kruising Gooise weg/ Gooimeerdijk. Dat bleek niet zo’n heel goed idee. De wagen werd(met niet te hoge snelheid) aangereden. Een 27-jarige inwoonster van Amersfoort moest ter controle naar het ziekenhuis. *Een heterdaadje, dat gebeurt niet vaak. Een oplettende buurtbewoner zag (16 juni) op de Boomkleverlaan dat twee personen een motorfiets leken te gaan stelen. Toend e politie arriveerde sprong het boeventuig in een auto en reed weg, veel helpen deed dat niet want even later werden ze achterhaald door de agenten.
 • Een automobilist die al hortend en stotend reed trok de aandacht. Nadat de chauffeur zijn vehikel overdwars op een parkeerplaats had gezet, werd hij staande gehouden. De 30-jarige Zeewoldenaar bleek geen rijbewijs bij zich te hebben, simpelweg omdat hij er geen bezat. Hij kwam er met een waarschuwing vanaf, maar wel met de belofte dat de auto van hem zou worden afgepakt bij een volgende overtreding.
 • In de nacht van 30 op 31 mei werd op vijf verschillende plekken in Zeewolde ingebroken in BMW’s. Onder andere de navigatiesystemen werden gestolen. In alle gevallen werd dezelfde MO (modus operandi, werkwijze) gebuikt om in de auto’s te komen. Een geval van diefstal op bestelling. Mobiel banditisme, noemt de politie dit.
 • In de periode 5 en 6 juni werden drie buitenboordmotoren gestolen. De politie onderzocht de beelden van de beveiligingscamera’s, zag daar een auto en kon het kenteken daarvan lezen. De verdachte is in beeld. Omdat er nader onderzoek nodig is, is deze nog niet aangehouden.
 • Via de politie in Amsterdam kwam de tip dat er iets gebeurde in een bedrijfspand aan de Baardmeesweg dat niet in de haak was. De politie trof een hennepplantage aan, hoeveel planten is niet bekend, het betrof stekken. Een 26- jarige Amsterdammer werd aangehouden.

Deel dit artikel

 • Afspraken om sneller, goedkoper en duurzamer woningen te bouwen

  Blikopzeewolde.nl- Sneller, goedkoper en duurzamer woningen bouwen. Welke gemeente zou dat nu niet willen nu er zoveel woningen te kort zijn. Gedeputeerde Jan de Reus van de provincie Flevoland ondertekende gisteren

  Lees meer
 • Begroting 2023 begint met forse plus (9.42 ton)

  Blikopzeewolde.nl- De gemeentelijke begroting, het huishoudboekje, ziet er goed uit. Wethouder Winnie Prins kon een overschot van 9.42 ton presenteren. Dat betekent niet dat er op de  jaarrekening van 2026

  Lees meer
 • College wil OZB verlagen om lasten burger te verlichten

  Blikopzeewolde.nl- De gemeente heeft centen genoeg de komende jaren, zoals blijkt uit de begroting voor volgend jaar en de jaren daaropvolgend. Dat steekt nogal af tegen de situatie van vele

  Lees meer