Na vergroenen tuintegels over? De Tegeltaxi haalt ze op

donderdag 22 september 2022 17:46

Blikopzeewolde.nl- Het klimaat verandert. Extreme buien zorgen steeds vaker voor wateroverlast. De riolering is namelijk niet berekend op zo’n overvloed aan water. Een oplossing is om dit regenwater op te vangen in de bodem. Doordat veel tuinen betegeld zijn  kan het regenwater niet weg. Daarom is het belangrijk dat tuinen groener worden. In de ‘Doe eens duurzaam week’ biedt de gemeente haar inwoners een mooie deal: u haalt tegels uit uw tuin en de Tegeltaxi van de gemeente Zeewolde haalt ze bij u op!

Inwoners van Zeewolde kunnen zich tot 6 oktober 12.00 uur aanmelden.  Via de link duurzaamzeewolde.nl/tegeltaxi kunt u het aanmeldingsformulier invullen. U krijgt binnen enkele dagen een bevestiging dat de tegels of klinkers door de Tegeltaxi worden opgehaald. De Tegeltaxi rijdt op dinsdag 11 oktober van 8.00 uur tot 17.00 uur. Klinkers en tegels moeten dus voor 8.00 uur klaar liggen.

 Spelregels

 1. Er worden uitsluitend tegels of klinkers meegenomen, geen ander materiaal.
 2. U kunt de tegels klaar leggen langs de weg vlakbij uw huis.
 3. U maakt een stapel van minimaal 10 tegels of klinkers. Let op: er moet voldoende ruimte (ca. 2 m.) rondom de stapel zijn zodat de taxi de tegels op kan pakken met de grijper.
 4. De Tegeltaxi rijdt alleen in de bebouwde kom van Zeewolde.

 Zonder zorgen komt u zo makkelijk van uw tegels af. Tegels en klinkers worden opnieuw gebruikt. Vergruisde tegels worden bijvoorbeeld gebruikt als fundering voor wegen.

Van zaterdag 8 tot en met zaterdag 15 oktober organiseert de gemeente samen met een aantal lokale partners de ‘Doe eens duurzaam week’. In deze week zijn allerlei activiteiten gepland om te laten zien hoe je op een leuke en eenvoudige manier duurzamer kunt doen.

Deel dit artikel

 • Schriftelijke vragen ChristenUnie Zeewolde over plan kazerne

  Blikopzeewolde.nl- De ChristenUnie Zeewolde is blij dat het college heeft aangegeven dat de mogelijke komst van een kazerne geen keus van haar is, maar is verbaasd over de uitspraken van onze

  Lees meer
 • ‘Vertel eens…’ uitnodiging van wijkwethouders aan inwoners Zeewolde

  Blikopzeewolde.nl- “Vertel eens…”. Zo heet de campagne waarmee wethouders aangeven dat zij het gesprek willen aangaan met inwoners in de wijken. Zij willen horen wat er leeft bij de inwoners en

  Lees meer
 • Zeewolde heeft in verhouding grootste stijging woningvoorraad in Flevoland

  Blikopzeewolde.nl- Het CBS heeft cijfers uitgegeven over het aantal gerealiseerde nieuwbouwwoningen. De woningvoorraad landelijk is gegroeid met 0,9 procent. Ruim 74 duizend nieuwbouwwoningen zijn in 2022 opgeleverd. De woningvoorraad groeide door

  Lees meer