Na vergroenen tuintegels over? De Tegeltaxi haalt ze op

donderdag 22 september 2022 17:46

Blikopzeewolde.nl- Het klimaat verandert. Extreme buien zorgen steeds vaker voor wateroverlast. De riolering is namelijk niet berekend op zo’n overvloed aan water. Een oplossing is om dit regenwater op te vangen in de bodem. Doordat veel tuinen betegeld zijn  kan het regenwater niet weg. Daarom is het belangrijk dat tuinen groener worden. In de ‘Doe eens duurzaam week’ biedt de gemeente haar inwoners een mooie deal: u haalt tegels uit uw tuin en de Tegeltaxi van de gemeente Zeewolde haalt ze bij u op!

Inwoners van Zeewolde kunnen zich tot 6 oktober 12.00 uur aanmelden.  Via de link duurzaamzeewolde.nl/tegeltaxi kunt u het aanmeldingsformulier invullen. U krijgt binnen enkele dagen een bevestiging dat de tegels of klinkers door de Tegeltaxi worden opgehaald. De Tegeltaxi rijdt op dinsdag 11 oktober van 8.00 uur tot 17.00 uur. Klinkers en tegels moeten dus voor 8.00 uur klaar liggen.

 Spelregels

 1. Er worden uitsluitend tegels of klinkers meegenomen, geen ander materiaal.
 2. U kunt de tegels klaar leggen langs de weg vlakbij uw huis.
 3. U maakt een stapel van minimaal 10 tegels of klinkers. Let op: er moet voldoende ruimte (ca. 2 m.) rondom de stapel zijn zodat de taxi de tegels op kan pakken met de grijper.
 4. De Tegeltaxi rijdt alleen in de bebouwde kom van Zeewolde.

 Zonder zorgen komt u zo makkelijk van uw tegels af. Tegels en klinkers worden opnieuw gebruikt. Vergruisde tegels worden bijvoorbeeld gebruikt als fundering voor wegen.

Van zaterdag 8 tot en met zaterdag 15 oktober organiseert de gemeente samen met een aantal lokale partners de ‘Doe eens duurzaam week’. In deze week zijn allerlei activiteiten gepland om te laten zien hoe je op een leuke en eenvoudige manier duurzamer kunt doen.

Deel dit artikel

 • Woonpalet mag in 2024 meer woningen toe te wijzen aan middeninkomens (en andere prestatieafspraken)

  Blikopzeewolde.nl- Woningbouwcorporatie Woonpalet mag volgend jaar eenmalig meer woningen toewijzen aan middeninkomens. Afgelopen jaren wees Woonpalet minimaal 92,5% van de woningen toe aan huishoudens met een laag inkomen (de primaire doelgroep). In de

 • Voorlichtingsbijeenkomst criminaliteit buitengebied

  Blikopzeewolde.nl- De onderwereld is steeds duidelijker in het buitengebied aanwezig. Met name (leegstaande) schuren zijn gewild om er drugs in te fabriceren. Verbale en fysieke agressie, intimidatie en afpersing,

 • Vervoersverbod in verband met vogelgriep

  Blikopzeewolde.nl- In Putten is vogelgriep vastgesteld op een leghennenbedrijf. Binnen het 10-kilometergebied rondom het bedrijf geldt een vervoersverbod. De 10 kilometergrens vanuit Putten loop over een groot deel van