Na vergroenen tuintegels over? De Tegeltaxi haalt ze op

donderdag 22 september 2022 17:46

Blikopzeewolde.nl- Het klimaat verandert. Extreme buien zorgen steeds vaker voor wateroverlast. De riolering is namelijk niet berekend op zo’n overvloed aan water. Een oplossing is om dit regenwater op te vangen in de bodem. Doordat veel tuinen betegeld zijn  kan het regenwater niet weg. Daarom is het belangrijk dat tuinen groener worden. In de ‘Doe eens duurzaam week’ biedt de gemeente haar inwoners een mooie deal: u haalt tegels uit uw tuin en de Tegeltaxi van de gemeente Zeewolde haalt ze bij u op!

Inwoners van Zeewolde kunnen zich tot 6 oktober 12.00 uur aanmelden.  Via de link duurzaamzeewolde.nl/tegeltaxi kunt u het aanmeldingsformulier invullen. U krijgt binnen enkele dagen een bevestiging dat de tegels of klinkers door de Tegeltaxi worden opgehaald. De Tegeltaxi rijdt op dinsdag 11 oktober van 8.00 uur tot 17.00 uur. Klinkers en tegels moeten dus voor 8.00 uur klaar liggen.

 Spelregels

 1. Er worden uitsluitend tegels of klinkers meegenomen, geen ander materiaal.
 2. U kunt de tegels klaar leggen langs de weg vlakbij uw huis.
 3. U maakt een stapel van minimaal 10 tegels of klinkers. Let op: er moet voldoende ruimte (ca. 2 m.) rondom de stapel zijn zodat de taxi de tegels op kan pakken met de grijper.
 4. De Tegeltaxi rijdt alleen in de bebouwde kom van Zeewolde.

 Zonder zorgen komt u zo makkelijk van uw tegels af. Tegels en klinkers worden opnieuw gebruikt. Vergruisde tegels worden bijvoorbeeld gebruikt als fundering voor wegen.

Van zaterdag 8 tot en met zaterdag 15 oktober organiseert de gemeente samen met een aantal lokale partners de ‘Doe eens duurzaam week’. In deze week zijn allerlei activiteiten gepland om te laten zien hoe je op een leuke en eenvoudige manier duurzamer kunt doen.

Deel dit artikel

 • Afspraken om sneller, goedkoper en duurzamer woningen te bouwen

  Blikopzeewolde.nl- Sneller, goedkoper en duurzamer woningen bouwen. Welke gemeente zou dat nu niet willen nu er zoveel woningen te kort zijn. Gedeputeerde Jan de Reus van de provincie Flevoland ondertekende gisteren

  Lees meer
 • Begroting 2023 begint met forse plus (9.42 ton)

  Blikopzeewolde.nl- De gemeentelijke begroting, het huishoudboekje, ziet er goed uit. Wethouder Winnie Prins kon een overschot van 9.42 ton presenteren. Dat betekent niet dat er op de  jaarrekening van 2026

  Lees meer
 • College wil OZB verlagen om lasten burger te verlichten

  Blikopzeewolde.nl- De gemeente heeft centen genoeg de komende jaren, zoals blijkt uit de begroting voor volgend jaar en de jaren daaropvolgend. Dat steekt nogal af tegen de situatie van vele

  Lees meer