Nieuw ‘Het Baken’ is uniek in zijn soort

zaterdag 11 juni 2022 13:53

www.blikopzeewolde.nl ‘Als u mij de hele dag met een glimlach rond ziet lopen, weet u hoe dat komt’, zei een trotse wethouder Ewout Suithoff die vanochtend sportcomplex Het Baken mocht (her)openen. Leden van gymnastiekvereniging De Zeesterren vertoonden hun kunsten voordat hij de deuren opende. Hij deed dat met een sleutel die net daarvoor door een zeesterretje van het hoogste punt van een ballonnenboog was geplukt. In het gebouw werden de genodigden welkom geheten door muziekkorps de Blue Seals.

Suithoff deelde de nodige complimenten uit. In eerste plaats aan de gemeenteraad, die het besluit nam om een heel nieuw sportcomplex te bouwen op de plaats van het oude. Complimenten voor Gea Veldman en haar team van Het Baken, voor bouwer Van Norel, installatiebedrijf Hellebrekers en architectenbureau Slangen & Koenis en voor Erik Wallenburg. Hij ontwikkelde het nieuwe logo (net als hij verantwoordelijk was voor het oude). Het Baken werd niet alleen binnen het budget gebouwd maar kon, ondanks tussenkomst van corona, zelfs een maand eerder dan gepland in gebruik genomen worden. Zelfs het voorplein is op tijd afgekomen. Dat was ‘hard buffelen’, vertelde Suithoff.

Sportclubs maken al volop gebruik van de sporthal, maandag de 13e juni beginnen de eerste zwemlessen.

Het nieuwe sportcomplex is uniek in zijn soort, vertelde Hans van Norel, directeur van Van Norel bouwgroep. Het oude complex was al een toonbeeld van duurzaamheid, het nieuwe is dat nog een paar tandjes meer. Het gebouw is full- electric dankzij warmtepompen die hun energie krijgen van de zonnepanelen die Youen legde. Dat er geen afhankelijk is van het steeds duurder wordende gas, is een keus waar de gemeente geen spijt van hoeft te hebben: landelijk hebben verschillende zwembaden vanwege de hoge gasprijs hun zwemwater met een halve tot anderhalve  graad moeten verlagen. Een gedeelte van het dak wordt van sedum (vetkruid). De isolatiewaarde daarvan staat ter discussie maar het zorgt in ieder geval voor de biodiversiteit.

Van Norel had ook een cadeautje meegenomen, niet voor Het Baken specifiek maar voor heel Zeewolde; een cheque van 3.000 euro voor de realisering van een metershoge tulp op het Tulpeiland (een project van de Rotary)

Onder de genodigden ook oud- wethouder Rein Zijlstra, die het project startte. ‘Het is mooier dan ik ooit had kunnen denken’.

Deel dit artikel

  • Handreiking tegengaan grensoverschrijdend gedrag sportverenigingen

    Blikopzeewolde.nl- Het Mulier instituut, een onafhankelijke stichting waarin onder meer drie universiteiten samenwerken, heeft naar aanleiding van een aantal gevallen van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag binnen de jeugdsport, hiervoor een

  • JAM Schoolkorfbaltoernooi KV Wolderwijd/DYZLE

    Blikopzeewolde.nl- Op vrijdag 29 september is het weer tijd voor het jaarlijkse JAM Schoolkorfbaltoernooi op de velden van KV Wolderwijd/DYZLE. Het toernooi begint om 15:45 uur en de prijsuitreiking

  • Sporttalenten Zeewolde kregen workshop Voeding

    Blikopzeewolde.nl- Sporttalenten uit Zeewolde hebben deelgenomen aan een gratis workshop Voeding bij De Beleving in Zeewolde. Zowel sporters van de atletiekvereniging als sporttalenten uit andere sporten in Zeewolde die actief