Onderhoud oude gronddepot: groene leerlingen Toermalijn druk in de weer

woensdag 22 november 2023 08:52

Blikopzeewolde.nl-  De Toermalijn uit Zeewolde doet mee met ‘Je school kan de boom in’ van Landschapsbeheer. Dat was vorige week goed te merken, in het Gronddepot kon u kinderen van groep 6 en 8 tegenkomen die druk waren met zagen en het opruimen van takken.  De leerlingen vertrokken enthousiast naar het Gronddepot om, in het stuk dat daar door vrijwilligers samen met Landschapsbeheer wordt beheerd, te zagen en te sjouwen. Best wel zwaar werk, maar volgens de kinderen was dit veel leuker dan een les binnen.
De afgezaagde takken werden weggesleept om takkenrillen te maken. Harold Boer, medewerker van Landschapsbeheer, had de kinderen aan het begin uitgelegd waarom er gezaagd moest worden en wat het nut van takkenrillen is. De meeste leerlingen van groep 8 wisten dat inmiddels wel, het was niet de eerste keer dat ze met Landschapsbeheer helpen in een bos.

“Ze waren echt enthousiast, groep 6 kan niet kan wachten om nog een keer te komen helpen,” lacht Harold. “Als het aan hen ligt zo snel mogelijk.” De school doet mee met het project ‘Je school kan de boom in’. Met dit project wil Landschapsbeheer leerlingen tijdens hun ‘schoolloopbaan’ meer naar buiten krijgen, om te leren dat natuur vlakbij is en dat je ook zelf kan helpen om de natuur mooi te houden. Dat is deze keer weer prima gelukt.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zeewolde.

Deel dit artikel

  • Basisz blij verrast met cheque van de Rabobank

    Blikopzeewolde.nl- Corine Kroon en Martine Kruider van Stichting De Basisz werden blij verrast met een cheque van de Rabobank. Ter gelegenheid van 125 jaar Rabobank mochten duurzame initiatieven een aanvraag

  • Marktbezoekster wint (miniatuur) electrische auto  

    Blikopzeewolde.nl- Wethouder Helmut Hermans heeft de winnaar getrokken van de marktactie. Mevrouw van der Well kwam als gelukkige uit de bus en heeft daarmee een (miniatuur) electrische auto gewonnen.  

  • Eikenprocessierups: meer dan alleen overlast

    Blikopzeewolde.nl- Hij is bijna elk jaar wel in het nieuws en zal bij veel mensen vooral bekend zijn om de overlast die hij kan veroorzaken: de eikenprocessierups. Maar er is veel